Slobodan Halilović novi trener Timoka 1919

Novo rukovodstvo zaječarskog Timoka 1919, na čelu sa Miloradom Mikijem Vučkovićem, rešilo je pitanje novog Šefa stručnog štaba. Nakon ispadanja iz Prve lige Timok 1919 se rastao sa trenerom Srđanom Stojčevskim, a umesto njega, pre početka priprema za novu sezonu angažovan je Jovan Dabić iz Niša, koji je posle odrađenih priprema napustio klub, pa je u prva četiri kola „plavo bele“ sa klupe predvodio Miroslav Trujkić.

Kormilo Timoka 1919 je preuzeo Slobodan Halilović (71), bivši as i član zlatne generacije Radničkog iz Niša, koja je tada igrajući u polufinalu Kupa UEFA sa Hamburgerom, ispisala najslavniji deo bogate istorije kluba. „Real sa Nišave“ mu je i dan danas u srcu, budeći u njemu najlepše emocije i uspomene, jer je u njemu kao fudbaler proveo punih 12 godina i kao trener pet – šest godina u različitim ligama, mada je igrao ali znatno kraće u još nekoliko klubova sa „Južne pruge“ itd.

Po završetku bogate igračke karijere Slobodan Halilović se sada već davne 1984. godine posvetio trenerskom pozivu, najpre kao asistent Mići Duvančiću u tadašnjem drugoligašu Radu sa Banjice. Četiri godine kasnije zamenio je Milana Živadinovića na užarenoj trenerskoj klupi niškog Radničkog. Zatim se uputio u „beli svet“ i sticao međunarodno iskustvo u Emiratima, Kuvajtu, gde je proveo 12 godina i gde je takođe, kao i u „Realu sa Nišave“ ostavio dubok trag. Bio je uspešni prvi trener Al Vagde, zatim trener selekcija unutar kluba, prvi stričnjak Avdarf. Zbog pandemije virusa vratio se iz Kuvajta u Srbiju i Niš, a na poziv prvih ljudi Timoka došao je da svoje bogato iskustvo prenese mladim tićima „belih labudova“ kao i svojim mlađim kolegama, kako bi se sinonim sportskog Zaječara ekspresno vratio u prvoligaške vode. Osim stručnog rada spreman je da pomogne i kada je u pitanju organizacuja kluba jer kako ističe dobra organizacija kluba rešava 90 odsto problema fudbalske igre. Ako se napravi dobar stručni štab i dobro selektiraju fudbaleri možeš lagano da se dovede do toga da budeš ravnopravan sa najboljim ekipama u ligi i više od toga.

Slobodan Halilović je vlasnik PRO licence id 2005. godine, kao član prve generacije trenera koja ju je stekla u Beogradu. Igrači i mlađi treneri koji ga poznaju oslovljavaju ga sa „profesore“.
– Došao sam da svojim iskustvom pomognem mladom sastavu Timoka koji ima perspektivu da se vrati na stazama stare slave. Posle utakmice sa Pčinjom održao sam trening sa svim prvotimcima „belih labudova“ sa Timoka, a potom smo na terenu održali i kraći sastanak gde sam upoznao igrače sa daljim planovima i obavezama koji ih isčekuju. Poštujem rad i disciplinu, na treninzima ćemo uigravati taktiku za svaku utakmicu, video sam da su igrači talentovani i očekujem da ćemo da ispunimo ciljeve kluba – istakao je Slobodan Halilović, novi kormilar „plavo belog“ jata sa Timoka.

Prethodni članci