Bez porodice nema budućnosti: U Perlezu održana manifestacija „Dani porodice” – Grad Zaječar bio učesnik

Manifestacija „Dani porodice u Srbiji”, koja se za vikend po drugi put organizovala u Perlezu, okupila je brojne goste i posetioce uz učešće skoro 40 gradova i opština iz Srbije, koji su na štandovima predstavili svoje mere pronatalitetne politike i podrške porodici.

Grad Zaječar bio je učesnik pomenute manifestacije i ovom prilikom su predstavljene mere populacione politike koje primenjuje i sprovodi lokalna samouprava. Doktorka Danica Grujičić posetila je štand grada Zaječara, i ovom prilikom podsetila da je i prošle godine bila deo „Dana porodice” i da će dolaziti i ubuduće.

„Nisu nam dovoljne demografske brojke, još uvek više umiremo nego što se rađamo, ali to se mora promeniti i sa vama koji ste danas ovde i sa ovom decom i sa ovim mladim ljudima koji imaju ideje šta i kako da se uradi, koji znaju tačno da definišu u kakvoj zemlji žele da žive, mi stariji im moramo pomoći”, rekla je dr Grujičić.

Manifestaciji je prisustvovao i direktor Vladine kancelarije za Srbe u regionu i rasejanju Arno Gujon, a „Dane porodice” u Srbiji svečano je otvorila Verica Lazić, savetnica Predsednika Republike, koja je izrazila zadovoljstvo što je u prilici da se obrati kao izaslanik predsednika Aleksandra Vučića.

Prethodni članci