Sportski klubovi u Knjaževcu dobijaju nove trenerke

Sportski klubovi u Knjaževcu dobijaju nove trenerke

Ulaganje u sport jedan je od prioriteta lokalne samouprave u Knjaževcu, pa su u saradnji sa Sportskim savezom Knjaževca fudbaleri „Timočanina” dobili trenerke koje im je uručio predsednik opštine Milan Đokić.

„Lokalna samouprava je kao i uvek maksimalno uz nas i naš klub. To nam daje jednu obavezu da još bolje radimo, da pravimo još bolje rezultate. Danas smo dobili opremu u vidu trenerki, tako da smo zahvalni na tome. U nedelju, kao što je predsednik opštine najavio, staviće se kamen temeljac za novu upravnu zgradu. Ovom prilikom bih pozvao sve Knjaževčane da dođu da nas podrže na utakmici protiv ’Sloge’ iz Leskovca i da prisustvuju tom činu u 15:00 časova. Mi smo trenutno 3. u Srpskoj ligi ’Istok’, u samom vrhu. Imamo stvarno dobre rezultate i u mlađim kategorijama. Ceo klub funkcioniše jako dobro, rezultati su tu, ali mislim da možemo još bolje. Sledeća godina će biti po meni još kvalitetnija, imamo sve uslove, napravićemo dobru ekipu i nadamo se dobrim rezultatima”, rekao je Miloš Stojanović, predsednik FK „Timočanin”.

U okviru donacije sportske opreme i seniori Rukometnog klub „Knjaževac 1957”, dobili su nove trenerke.

„Ovom prilikom hteo bih da se zahvalim opštini Knjaževac, Sportskom savezu Knjaževac koji su ovim gestom – dodelom trenerki za Rukometni klub Knjaževac, ’Arif Knjaz’ i ’Arif Osice’, pokazali da stvarno misle na sve klubove, ne samo rukomet, fudbal i košarku, već da je, pre svega, prevashodni cilj Opštine i Sportskog saveza da omasovimo sport i da decu usmeravamo u prave stvari, a to je da se bave sportom i žive zdravim načinom života. S obzirom da sam trener obe ekipe, i muška i ženska ekipa trenutno se nalaze na drugim mestima svojih liga, sa pretendovanjem da uđemo u plej-of, ako Bog da i imamo sreće, da uđemo i u viši rang i sa jednom i sa drugom selekcijom. Sada mogu samo da najavim da ženska ekipa u subotu igra sa RK ’Lebane’ iz Lebana ovde u Knjaževcu, a muška ekipa gostuje ’Žitorađi’ u Žitorađi, gde je derbi kola i od ove utakmice nam zavisi dalji ishod prvenstva. Nadam se da će moji momci uspeti da opravdaju ulogu favorita i da donesu dva boda iz Žitorađa”, rekao je Dejan Bogdanović trener RK „Knjaževac 1957”.

Ovo je još jedan vid podrške sportskim klubovima u opštini Knjaževac, a akcija podele trenerki očekuje i druge sportske klubove u narednom periodu.

Izvor: Opština Knjaževac

Prethodni članci