„Tekijanka“ tradicionalno darivala česnicu i zlatnik povodom Božića u Zaječaru

Povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika – Božića, tradicionalno kompanija „Tekijanka“ donirala je crkvama u Timočkoj Krajini božićnu česnicu sa zlatnikom.

Prelepe česnice su dar ruku zaposlenih u pekari „Tekijanka plus“.

Ove godine kao i prošle, „Tekijanka“ je donirala 8 zlatnika za Kladovo, Negotin, Majdanpek, Bor, Zaječar, Knjaževac, Donji Milanovac i Tekiju.

"Tekijanka" tradicionalno darivala česnicu i zlatnik povodom Božića u Zaječaru
„Tekijanka“ tradicionalno darivala česnicu i zlatnik povodom Božića u Zaječaru

Lomljenje česnice u Zaječaru priređeno je nakon Božićne liturgije u crkvi. Nakon što je starešina Saborne crkve u Zaječaru protonamesnik Zoran Golubović pročitao božićnu poslanicu Njegove Svetosti Patrijarha srpskog gospodina Porfirija i nakon pričešća, vladika Ilarion je prelomio božićnu česnicu sa decom. Zlatnik je izvukao dečak Dragan Pavlović.

"Tekijanka" tradicionalno darivala česnicu i zlatnik povodom Božića u Zaječaru
Danijela Caranović – HR menadžer kompanije „Tekijanka”

„Lepo je kad neko od dece dobije zlatnik jer to znači da će ga sreća pratiti cele godine. Kako smo se širili u Timočkoj Krajini gledali smo da ovu lepu tradiciju prenesemo u svim gradovima gde poslujemo. Tako da ako se proširimo u još nekim gradovima uvešćemo ovaj običaj, koji će godinama trajati, a najviše uveseljava decu“, istakla je Danijela Ceranović, PR kompanije DOO „Tekijanka“ Kladovo.

Zlatnik je težak tri grama i ukrašen simbolima Hristovog rođenja na kome je ugravirana godina 2023. i naziv DOO „Tekijanka“ Kladovo“.

Prethodni članci