Teodora Mitić iz Zaječara plasirala se u finale Top Model Europe od 25.000 kandidata

Teodora Mitić iz Zaječara plasirala se u finale Top Model Europe, među 25 najboljih od 25.000 kandidata.

Teodora je inače finalistkinja izbora za Miss Srbije 2019. godine i bivša Miss Interneta Srbije.

Ovogodišnje prestižno takmičenje Top Model Europe biće održano 29. maja u hotelu „Steigenberger Wiltcher՚s“ u Briselu, a predstavnica Srbije u finalu je Teodora Mitić iz Zaječara.

Kako bi stigla do finala, u kome će učestvovati najboljih 25 modela raspoređenih u tri kategorije, Teodora je morala da prođe put stroge selekcije gde je uspela da se preko internet glasanja i kastinga u Marselju i Parizu plasira u najboljih 25, od početnih 25.000 kandidata.

Teodora, koja zbog posla modela trenutno živi u Francuskoj, predhodno je u Srbiji ostvarila zapaženi uspeh postavši Miss Interneta Srbije kao finalistkinja zvaničnog izbora za Miss Srbije za 2019. godinu, u organizaciji kompanije Miss Yu.

„Ponosna sam što sam jedina predstavnica, ne samo Srbije, nego uopšte zemalja Balkana, koja je uspela da se ove godine plasira u finale Top Model Europe, možda najprestižnijeg takmičanja modela u Evropi. Inače, ovo takmičenje se organizuje u 15 evropskih zemalja i početno je bilo 25.000 kandidata. Ja sam u finale ušla preko polufinalnog seta u Parizu, a bilo ih je i u Amsterdamu, Londonu, Briselu i Milanu“, kaže Teodora.

Teodora se takmiči u kategoriji komercijalnih modela, a cilj ovog takmičenja je da se pronađu i promovišu novi modeli u modnoj industriji kojima se ovim otvaraju vrata internacionalne karijere, sobzirom na to da su predhodni finalisti i pobednici Top Model Europe radili za brendove „Dolče & Gabana“, „Žan Pol Gotjea“, „Luj Viton“, „Kartije“, „Nina Riči“, „Džon Galijano“…

Teodora dodaje kako očekuje pobedu na ovogodišnjem takmičenju Top Model Europe.

Prethodni članci