„Timočki veseljaci“ iz Knjaževca pobednici takmičenja trubačkih orkestara istočne Srbije

Minulog vikenda je, u organizaciji Turističke organizacije opštine Boljevac, održano 23. Predtakmičenje trubača istočne Srbije.

Prema rečima organizatora, nakon jednogodišnje pauze nije bilo lako ponovo okupiti orkestre, a osim trubačkog takmičenja, održana je i tradicionalna izložba domaće radinosti „Zlatne ruke Crnorečja“. Apsolutni pobednik predtakmičenja trubača, orkestar „Timočki veseljaci“ iz Knjaževca, obezbedio je plasman za 60. Dragačevski sabor turbača u Guči, koji će biti održan u periodu od 13. do 15. avgusta u Guči. „Timočki veseljaci“ su dobili prvu nagradu za najbolji orkestar stručnog žirija i publike, kao i nagradu za najbolje odsviranu pesmu. Ovaj orkestar je pre dve godine osvojio dve glavne nagrade, jednu za najbolji orkestar 59. sabora trubača u Guči i nagradu za najizvornije muziciranje. Kako Predrag Đorđević ističe, orkestru nedostaje još jedna u Guči, od glavnih 4, kako bi dobio najveće zvanje na saboru, „Majstorsko pismo“.

Za najboljeg trubača proglašen je Saša Pavlović iz orkestra „Pirotski trubači“, a osim njih u Guči će se predstaviti i orkestar Kristijana Azirovića iz Niša.

Prethodni članci