Timok 1919 proslavio klupsku slavu Mitrovdan

Fudbalski klub Timok 1919 danas je u skladu sa tradicijom i običajima, po sedmi put, proslavio klubsku slavu Svetog Dimitrija Solunskog, u narodu poznat kao Mitrovdan, a u znak sećanja na stradanje i smrt ovog svetitelja. U svečanom salonu Hramu fudbala pod Kraljevicom, u prisustvu čelnika lokalne samouprave predsednika i generalnog sekretara FS Zaječarskog okruga, predstavnika GFS Zaječar, fudbalskih poslenika i prijatelja kluba, kao i svih prvotimaca i stručnog štaba „belih labudova“ sa Timoka i drugih uvaženih gostiju, Njegovo Preosveštenstvo Episkop timočki Vladika Ilarion (Golubović) i Protojerej mr Igor Ivković, paroh i arhijerejski namesnik zaječarski su blagoslovili sve prisutne, a nakon molitve sa Ivanom Vučkovićem kolačarom i domaćinom slave, prelomili su slavski kolač.

Njegovo Preosveštenstvo Episkop timočki Vladika Ilarion poklonio je predstavnicima fudbalskog kluba Timok 1919 ikonu Presvete Bogorodice donešenu direktno iz Jerusalima. Takođe je poželeo prvotimcima Timoka da ih prati sreća u nastavku takmičenja i da ih zaobiđu povrede.

Osim Episkopa timočkog Vladike Ilariona i predsednika Timoka 1919 Milorada Vučkovića, skup su uveličali i predstavnici navijačke grupe „Otrovi“ koja je već 25 godina stacionirana na istočnoj tribini Gradskog stadiona pod Kraljevicom i itekako utiču na motivaciju igrača i razvij utakmica kao dvanaesti igrač.

Upravo je na dvadesetpetogodišnjicu „Otrova“ za novog kolačara izabran Mladen Vasić član ove navijačje grupe koja je još daleke 1998. godine formirana kao jedna od prvih navijačkih grupa u istočnoj Srbiji.
– Čast mi je i zadovoljstvo što sam dobio priliku da iduće godine budem kolačar slave kluba koga neizmerno volim i poštujem i koji je više od jednog veka sinonim sportskog Zaječara. Mi „Otrovi“ očekujemo da će Timok 1919 do kraja prvenstva zadržati lidersku poziciju na tabeli i od narednog leta igrati Srpsku ligu, a sa prelaskom na novi stadion verujem da nije daleko i profesionalni rang takmičenja Prva liga – istakao je Vasić.

Prethodni članci