Timok 1919 u poslednjim sekundama došao do pobede protiv Branika

Očigledno da je poraz Timokovaca u finalu kupa FS Zaječarskog okruga od Timočanina (0:1) u Boljevcu, ostavio posledice na igru što se najbolje videlo na prvenstvenom duelu 26. kola Zone „Istok“, sa Branikom iz Štubika (1:0), pa je pobeda obezbeđena u nadoknadi vremena. Imali su Zaječarci blagu terensku inicijativu tokom celog susreta, ali bez završnog udarca, a prilike su propustili Rastko i Uroš Nikolić kao i Andrija Antunović. Gosti su se branili i sekunde su nedostajale da se odbrane. Pobednik susreta je odlučen u poslednjim trenucima igre. Damir Ramadani je šutirao se 20 metara, lopta se odbila od prečke i u kaznenom prostoru udarila je u ruku Srđana Jankovića i sudija Aleksandar Matejić iz Niša opravdamo je pokazao na penal. Gosti su protestvovali kod delioca pravde ali on nije promenio prvobitnu odluku. Sa bele tačke precizan je bio mlađani Rastko Nikolić (18), sa 29 golova najbolji strelac lige, za 24 pobedu lidera na tabeli i novog člana Srpske lige.

TIMOK 1919 – BRANIK 1:0 (0:0)

ZAJEČAR. Gradski stadion pod Kraljevicom. Gledalaca: 200. Sudija: Aleksandar Matejić (Niš). Strelac: Rastko Nikolić u 90. minutu (iz penala). Žuti kartoni: Nikolić (trener Timoka 1919), Todorović, Janković, Veljković, Đorđević (Branik)

TIMOK 1919: Jovanović, Petrović, Mladenović (Stamenković), Antunović, Uroš Nikolić, Rastko Nikolić, Ramadani, Bogojević, Ilić, Mašić, Milosavljević (Rangelov)
BRANIK: Radenković, Stojanović (Veljković), L. Radenković, Ilić, Kocić, Bogdanović, Ćatić (Lazić), Todorović (Davidović), Vojadinović, Janković, Žikić, Durugut

Prethodni članci