U PU Zaječar održan sastanak na temu preventivnih aktivnosti i unapređenju bezbednosti učenika

Povodom završetka školske 2023/24. godine i održavanja maturskih proslava za učenike osnovnih i srednjih škola juče je održan sastanak rukovodstva Policijske uprave u Zaječaru sa predstavnicima lokalne samouprave, školske uprave, sudova, tužilaštva, Zdravstvenog centra i Centra za socijalni rad, na temu preventivnih aktivnosti i unapređenju bezbednosti učenika u dane završetka školovanja i maturskih proslava.

Na sastanku su od strane predstavnika Policijske uprave u Zaječaru predstavljeni rezultati aktivnosti „Matura“ iz prethodnih godina, koji su na osnovu relevantnih pokazatelja, na zadovoljavajućem nivou, kao i bezbednosne pretnje kojima mogu biti ugroženi učenici prilikom završetka školske godine.

Takođe, pored preduzetih mera, u narednom periodu, planirane su zajedničke informativno – edukativne aktivnosti namenjene maturantima osnovnih i srednjih škola, a u okviru projekta „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“, kao i upoznavanje sa sadržajem Nacionalne platforme za prevenciju nasilja koje uključuje decu „Čuvam te“.

Na kraju, zajednički zadatak svih subjekata je preduzimanje mera iz svoje nadležnosti a u cilju ostvarivanja povoljnog stanja bezbednosti, kako učenika, tako i svih građana.

Prethodni članci