Timok i Jagodina podelili bodove u 13. kolu Srpske lige „Istok“

Fudbaleri Timoka i Jagodine odigrali su danas na Gradskom stadionu u Zaječaru jednu veoma nezanimljivu utakmicu koja je po kvalitetu ispod svakog proseka za Srpsku ligu i koja će brzo otići u zaborav. Jagodina kao blagi favorit, jer se nalazi na visokom 5. mestu na tabeli, nije uputila ni jedan udarac u okvir gola dok su domaći igrači dva puta šutirali ali bezuspešno. Jovan Jakovljević je pokušao u 20. minutu ali je golman gostiju Lazar Soleša bez mnogo muke zaustavio taj udarac.

Na startu drugog poluvremena, u 51. minutu, udarac Andreje Stamenkovića grudima je zaustavio štoper Jagodine pa su igrači i stotinak navijača domaćeg tima pokušali da izvrše pritisak na sudiju Stefana Ćirića iz Pirota da svira penal ali je on bio blizu mesta dešavanja tako da je samo odmahnuo rukom. Do kraja meča vodila se borba na sredini terena sa puno grešaka i prekršaja na obe strane. Šef Stručnog štaba Timoka, Vojkan Rajčić izvršio je samo jednu izmenu kao da je bio zadovoljan jednim bodom na svom terenu.

Do kraja jesenjeg dela prvenstva u Srpskoj ligi „Istok“ ima još dva kola. Idućeg vikenda zaječarci gostuju u Svilajncu a u subotu 19. novembra odigraće na svom terenu poslednju ovogodišnju utakmicu protiv Vlasine iz Vlasotinca. Nakon toga sledi pauza a zaječarci će morati da se ozbiljno pojačaju na svim pozicijama kako bi sačuvali status srpskoligaša.

TIMOK 1919 – JAGODINA 0:0 (0:0)

ZAJEČAR: Gradski stadion na Kraljevici. Gledalaca 100. Glavni sudija Stefan Ćirić (Pirot), pomoćnici Aleksandar Đorđević (Leskovac) i Aleksandra Kostić (Žitorađa). Žuti kartoni: Aleksa Denić (Timok 1919), Aleksandar Javor, Stefan Stanisavljević i Đorđe Stojković (Jagodina)

TIMOK 1919: Jovanović, Torbica, Jakovljević, Šević, Stamenković, Jeremić (Bogojević), Denić, Stanar, Đorđević, Ilić, Slavković
JAGODINA: Soleša, Đ. Đorđević (Bogdanović), M. Đorđević, Galić, Dimitrić, Ilić (Javor), Despotović, Kocić (Jocić), Vasić, Čakić (Stojković), Stanisavljević

Prethodni članci