Timok sutra putuje u Ivanjicu… mlađe kategorije igraju u nedelju

U 10. kolu Prve lige Srbije zaječarski Timok 1919 sutra gostuje u Ivanjici ekipi Javor Matis. Utakmica je zakazana za 19 sati i biće odigrana na Stadionu kraj Moravice pod reflektorima. Ovo je jedini meč koji se igra u petak a ostalih sedam parova biće odigrano sutradan u subotu 2. oktobra od 15 sati osim meča u Šapcu između Mačve i RFK Grafičara koji je na programu od 19 sati.

Javor Matis je takođe prošlogodišnji superligaš i ima veoma dobru ekipu koja je nakon devet kola osvojila 15 bodova i nalazi se na 5. mestu na tabeli. Nekadašnji golman Javora a sada i trener Igor Bondžulić kaže da je jedini cilj ivanjičana povratak u superligaško društvo. Javor je jedan od najstarijih klubova u Srbiji osnovan 1912. godine i u poslednjih 15 godina je tri puta ulazio i ispadao iz najprestižnijeg ranga takmičenja Super lige Srbije. Dvadesetdvogodišnji napadač Gane Ibrahim Tanko, bivši igrač Crvene Zvezde i nigerijac Obiora Emmanuel Odita, bivši igrač Partizana su najefikasniji pojedinci u redovima kluba iz Ivanjice od kojih preti najveća opasnost po gol golmana Timoka Aleksandra Jovanovića. Da li će trener Vojkan Rajčić taktikom uspeti da ih zaustavi videćemo sutra.

FK Timok 1919 (kadeti)

Mlađe kategorije Timoka svoje utakmice u ligama pod ingirencijom Fudbalskog saveza Regiona istočne Srbije igraju u nedelju. Trenutno najuspešnija zaječarska selekcija kadeti 2005/06, koji su na deobi 1. mesta na tabeli Prve kadetske lige, gostuje niškom Realu u Donjoj Vrežini od 10 sati. U istom terminu na terenu br. 2 na Kraljevici pioniri dočekuju kruševački Trayal a petlići će od 12 sati takođe ugostiti vršnjake iz Kruševca ekipu Trayal-Prosoker. Najstariji omladinci od 15 sati u okviru Prve omladinske lige „Sever“ dočekuju ekipu Morava 1918 iz Ćuprije koja je nakon 6 odigranih kola na samom začelju.

Prethodni članci