U Boljevcu svečano obeležen Dan opštine

U Boljevcu je obeležen Dan opštine, a povodom toga održana je svečana sednica u sali Kulturno-obrazovnog centra.

Prisutnima su se obratili predsednica Skupštine opštine Boljevac Jelena Milosavljević Radosavljević i predsednik Opštine Boljevac Nebojša Marjanović.

U Boljevcu svečano obeležen Dan opštine
Nebojša Marjanović – predsednik Opštine Boljevac

„Boljevac iz godine u godinu napreduje, a istim putem ćemo nastaviti i u narednom periodu. I ova godina je godina koja će dati neke nove vrednosti. Radimo na rekonstrukciji vodovodne mreže u našim selima, jer je to kapitalni problem u našim selima. Uspeli smo delom iz našeg budžeta, ali i dvadesetak miliona iz Evropskih fondova da obezbedimo i radovi su u toku. Radimo i jedan dobar sportsko-rekreativni kompleks na Staničnom brdu. Taj rekreativni sadržaj biće namenjen pre svega mlađoj populaciji, ali i rekreativcima. Radiće se rekonstrukcija sportske hale, parket i krovna rekonstrukcija u jednom delu, kao i deo igrališta i deo dvorišta OŠ ‘9. Srpske brigade’ dobiće novu asfaltnu podlogu. Radimo krov Doma kulture u Mirovu. Radimo i na programima energetske efikasnosti. Dobili smo od Ministarstva rudarstva i energetike oko 22 miliona dinara za energetsku efikasnost zgrade Opštine, gde ćemo imati i mi kao lokalna samouprava imati učešće od desetak miliona i ukupno sa 32 miliona mi ćemo pokrenuti ovih dana javnu nabavku“, kazao je Nebojša Marjanović, predsednik Opštine Boljevac.

Takođe, na svečanosti povodom Dana opštine Boljevac uručene su i zahvalnice za postignute rezultate u prethodnom periodu. Zahvalnice su dobili rukometašica mlade ekipe boljevačkog „Rtnja“ Anja Vojnić i Sportski savez opštine za doprinos afirmaciji sporta u školskoj i predškolskoj populaciji.

U Boljevcu svečano obeležen Dan opštine
U Boljevcu svečano obeležen Dan opštine

U umetničkom delu programa su nastupile učenice boljevačkog izdvojenog odeljenja muzičke škole „Miodrag Vasiljević“ iz Bora.

U Boljevcu svečano obeležen Dan opštine
U Boljevcu svečano obeležen Dan opštine

Boljevac obeležava Dan opštine u čast datuma kada je 1875. godine, u vreme vladavine Milana Obrenovića, mesto dobilo ststus varošice.

Prethodni članci