U Udruženju „Društvo Roma“ u Zaječaru podeljeni vaučeri za kupovinu školskog pribora

Udruženje „Društvo Roma” Zaječar podelilo je 42 vaučera za kupovinu školskog pribora deci romske nacionalnosti, iz socijalno-ugroženih porodica u Zaječaru.

Vaučeri su podeljeni učenicima prvog i drugog razreda osnovnih škola, a ova akcija se realizuje petu godinu zaredom uz pomoć Gradske uprave Zaječar i programa „Romacted“.

„Ovo je peta godina kako realizujemo akciju i težićemo ka tome da se poveća i broj vaučera i broj razreda kojima ćemo pomagati. Svakako je ovo za romsku zajednicu jako korisno i bitno, jer je njima svaka pomoć dobrodošla. Drago mi je da smo uspeli već na početku školske godine da izađemo u susret svima koliko smo bili u mogućnosti“, poručila je Ivana Petković Lozanović, finansijski asistent Udruženja „Društvo Roma“ Zaječar.

Realizacija ovakvih i sličnih akcija jako je bitna zbog integrisanja romske zajednice u društvo.

„Akcija je jako bitna za integrisanje romske zajednice i treba da pruži jednaku šansu svim učenicima da steknu svoja prava u vreme kada je jako teško nabaviti deci školski pribor. Kroz ovu akciju dajemo na značaj romskoj deci iz socijalno-ugroženih porodica. Sve ove akcije koje realizujemo su potrebne kako bi se pomoglo Romima i sve akcije su dobrodošle. Naravno, tokom godine realizovaćemo još akcija. Uz pomoć lokalnih samouprava rešili smo razne probleme“ istakao je Miljan Rašić, predsednik Udruženja „Društvo Roma” Zaječar.

Do kraja godine biće organizovana akcija podele novogodišnjih paketića, edukacije, rad sa mladima, kao i integracija romske zajednice, navode iz ovog Udruženja.

Prethodni članci