U Boru zasedali odbornici Skupštine grada po deseti put

Na 10. sednici Skupštine grada Bora usvojeno je 36 od 37 predloga odluka, a sa dnevnog reda povučen je Predlog odluke o izmenama i dopunama odluke o utvrđivanju naziva ulica i trgova u Boru.

U Boru zasedali odbornici Skupštine grada po deseti put

Odbornici lokalnog parlamenta u Boru usvojili su odluke o izboru novih direktora pojedinih javnih preduzeća i o novim članovima Gradskog veća. Za v.d. direktora JKP „Toplane“ u Boru izabran je Igor Janković, a u Javnom komunalnom preduzeću „3. oktobar“ Nenad Kračunović. S obzirom da su oni bili do sada članovi Gradskog veća, oni su na početku sednice podneli ostavke ne te funkcije. V.d. direktor u Sportskom centru biće Zaviša Milosavljević. Izabrani su i novi članovi Gradskog veća. Tajnim glasanjem izabrani su i novi članovi Gradskog veća, a to su Radmilo Guševac i Ljubiša Repedžić.

Na ovoj sednici usvojena je i odluka o prodaji zemljišta pored Sportskog centra, nekadašnjeg stadiona „Rudara“ i okoline, gde će biti izgrađen tržni centar. 

U Boru zasedali odbornici Skupštine grada po deseti put

„Šoping centar će biti izgrađen u skladu sa odlukama grada Bora, u skladu sa programom grada Bora, i to će postati potpuno novi deo grada sa novim sadržajem, a najviše mi je drago to što će naši Borani koji imaju među najvećim zaradama u Srbiji ostavljati novac u Boru, a to je dobro za privredu ovog grada“ istakao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Usvojene su i odluke o otkupu lokala Centroistoka, u ulici Zeleni bulevar namenjenog start ap centru. Usvojena je i odluka o sprovođenju konkursa podrške poljoprivrednim proizvođačima, iz budžeta ove godine za te namene biće opredeljeno 46 miliona dinara.

U Boru zasedali odbornici Skupštine grada po deseti put

Na sednici je data i saglasnost na izmenu programa poslovanja „Vodovoda“ u Boru kojim je predviđeno uvećanje zarada u ovom preduzeću za devet odsto. Doneta je i odluka o oduzimanju prava korišćenja prostorija preduzeću ŠRIF i povećanju cena usluga „Zoološkog vrta“ u Boru, tako da će umesto dosadašnjih 100 dinara ulaz će se naplaćivati 150 dinara. 

Zeleno svetlo odbornici su između ostalog dali i na izveštaje o radu komunalnih preduzeća u Boru.

Prethodni članci