U humanitarnoj aukciji u Zaječaru prikupljeno 233.700 dinara

Crveni krst Zaječar u saradnji sa Gradskom upravom Zaječar i Eparhijom timočkom organizovao je likovnu radionicu oslikavanja šolja i drugih predmeta koji su se našli na humanitarnoj aukciji u Gostoprminici u Zaječaru. Ovom prilikom zahvaljujući dobrim i humanim ljudima prikupljeno je 233.700 dinara.

Cilj humanitarne aukcije bio je prikupljanje novčanih sredstava za kupovinu novogodišnjih paketića za decu korisnika iz Narodne kuhinje i decu sa invaliditetom u Zaječaru.

Akciju je podržao Episkop timočki gospodin Ilarion čije su se fotografije našle na humanitarnoj aukciji, kao i likovni umetnici Dragan Stokić-Rajački, Duško Perišić, Jasmmina Pajović, Predrag Milošević, Ninoslav Jovanović koji su zajedno sa decom korisnika Narodne kuhinje i volonterima Crvenog krsta Zaječar oslikavali predmete koji su prodati na humanitarnoj aukciji. Saša Pavlović donirao je rad od drveta, slikar Ninoslav Jovanović svoju sliku, dok je Episkop timočki gospodin Ilarion donirao šest svojih fotografija. Takođe, na aukciji su se našli i dečiji radovi, kao i radovi štićenika Okružnog zatvora u Zaječaru.
Episkop timočki gospodin Ilarion obratio se prisutnima i zahvalio svim humanim ljudima koji su došli da podrže aukciju i da na ovaj način najmlađim sugrađanima ulepšaju praznike.

Gradska većnica Ivana Ćebić pozdravila je prisutne u ime lokalne samouprave i gradonačelnika Zaječara, istakavši da će Grad Zaječar uvek podržavati ovakve humanitarne događaje i da će naše male donacije nekome puno značiti.

Prisutnima se obratila i predsednica Crvenog krsta Zaječar Ivanka Jović rekavši da će ovi paketići i te kako obradovati decu korisnika Narodne kuhinje i decu sa invaliditetom i pozvala i druge humane ljude da se priključe akcijama Crvenog krsta.

Ovo je osma humanitarna aukcija u zaječarskoj Gostoprimnici i do sada je prikupljeno najviše sredstava. Humanitarnu aukciju vodila je dr Sanela Radisavljević, saradnik Crvenog krsta Zaječar.

Prethodni članci