U nedelju će biti odigrana zaječarska premijera predstave „Antigona“

Na kasnoantičkom lokalitetu “Felix Romuliana” u nedelju u 20 časova biće odigrana zaječarska premijera predstave „Antigona“ , po drami Sofokla, u adaptaciji i režiji Nenada Todorovića, rađena u koprodukciji Narodnog pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ i Narodnog pozorišta Priština sa sedištem u Gračanici.

Predstava je besplatna za posetioce , a obezbedjen je i besplatan autobuski prevoz. Polazak autobusa do Romulijane je ispred Amanau nedelju u 19.00h. U predstavi učestvuju glumci zaječarskog i prištinskog pozorišta, spoljni saradnici i muzički bend. Igraju: Ivana Bartunjek, Igor Damnjanović, Jelena Orlović, Miloš Đuričić, Branko Babović, Nebojša Đorđević, Strahinja Bičanin, Nikola Đorđević, Vujadin Milošević I Miloš Tanasković. Scenograf je Goran Stojčetović, kompozitor Bratislav Radovanović, kostimografkinja Bojana Кostadinović, tehničko rešenje , izrada i montaža scenografije kao i izrada kostima tehnička ekipa
zaječarskog pozorišta. “Кomad Antigona je jedan od nosećih stubova antičke kulture koji drže sigurnu kuću evropske civilizacije. Njan etički temelj i koren iz koga se razgranalo pozorište koje poznajemo. Pobuna nejake Antigone protiv neumoljivog tiranina, njen strašan kraj kao produkt borbe za etička načela, ljubav koju vladar smatra ravnoj izdaji, biće inspiracija remek delima koja će biti napisana kroz vekove koji nam prethode” ističe reditelj Nenad Todorović. Nakon izvođenja na „Danima Romulijane“, “Antigona” će već 24. avgusta biti izvedena na pozorišnom festivalu “Viminacijum Fest”, na antičkom lokalitetu kod Kostolca. „Antigona“ je posle predstave „Žene iz Troje“ drugi komad koji je rađen u koprodukciji dva pozorišta, a organizatori se nadaju da da će biti jednako uspešan kao predhodni.

Prethodni članci