U Negotinu otvorena izložba „Dnevnik snova imperatora Galerija”

U galeriji Muzeja „Hajduk Veljka” u Negotinu otvorena je izložba „Dnevnik snova imperatora Galerija” akademskog vajara iz Negotina, Nedima Hadži Ahmetovića – Mafe.

Na otvaranju su govorili Ivica Trajković, direktor Muzeja Krajine, Dušanka Botunjac, akademski slikar i primenjeni umetnik i autor izložbe. Brojna publika sa velikim interesovanjem pogledala je izložene slike, crteže i skulpture Mafe koji svoja dela stvara i izlaže širom sveta. Dobitnik je velikog broja nagrada i učestvovao je u velikom broju simpozijuma i umetničkih kolonija širom sveta, učesnik velikog broja domaćih i međunarodnih izložbi, kako grupnih tako i samostalnih.

„Dnevnik snova imperatora Galerija” je autorsko tumačenje one strane istorijske stvarnosti, putem njenog spiritualnog sadržaja i koncepta kolektivnog nesvesnog. Skulpture i slike, integrisane u autorski koncept vizuelne basne, ispituju dividualističku prirodu ljudi kroz zamišljena emocionalna iskustva projektovana kroz prizmu sna kao stvarnosti. Imperator Galerije, balkanskog porekla, od malih nogu nerazdvojan od konja, sebe i svoja iskustva realnosti projektuje kroz snove u kojima su akteri uglavnom konji. Ova izložba predstavlja i lepu uvertiru u „Negotinsko leto 2021”, koje će početi u četvrtak, 8. jula.

Foto: negotin.rs

Prethodni članci