U Omladinskom centru u Zaječaru promocija i razgovor o dvoknjizi “Kiselo drvo, jede Srbiju” u sredu

U Omladinskom centru u Zaječaru, biće priređena promocija i organizovan razgovor o dvoknjizi “Kiselo drvo, jede Srbiju”, novinara, novinskog komentatora i urednika Božidara Andrejića, u sredu 10. avgusta 2022.

Na promociji će govoriti autor, kao i Radiša Dragićević – književnik i moderator; Stevan D. Jovanović – pesnik, prozaista, dramaturg, muzičar, nastavnik srpskog jezika i književnosti u Zaječaru.

“Kiselo drvo jede Srbiju” predstavlja poetsko-prozni zapis o današnjoj Srbiji I sastoji se iz dva dela: neobjavljenih rimovanih eseja i zbirke objavljenih proznih zapisa, kratkih novinarskih eseja i komentara, koje je autor objavljivao u listovima Danas i Blic od 2002. do 2009. godine.

Božidar Andrejić se novinarstvom bavi od 1969. Pisao je za niz listova i časopisa, redovno u Omladinskim novinama, čiji je bio i glavni urednik (NON), bio je urednik u Borbi i Našoj borbi. Bio je dopisnik ugledne bratislavske Pravde, a sarađivao je i sa WDR i Dojče vele. Jedan je od osnivača i prvi direktor dnevnika Danas. Bio je član Predsedništva UNS i jedan je od osnivača NUNS. Urednik niza knjiga i autor tri.

Radiša Dragićević je srpski književnik. Rođen je 30. jula 1956. u Minićevu, a odrastao u selu Manjinac, opština Knjaževac, Srbija. Živeo je u Zaječaru i Nišu. Od 1977. godine neprekidno živi u Boru. Piše na normativnom jeziku i na dijalektu. Uz autorski rad, bavi se i publicistikom. Poezija, proza i satira (a satiru objavljuje pod pseudonimom RAJKO MICIN) su mu prevođene na bugarski, engleski i španski jezik. Bio je član Udruženja književnika Srbije.

Početak je u 20:00 sati, a ulaz je besplatan.

Prethodni članci