U saradnji sa Osnovnim sudom u Zaječaru biće održana tematska otvorena vrata „Sve u vezi sa razvodom pred sudom“ 27. aprila

U saradnji sa Osnovnim sudom u Zaječaru biće održana tematska otvorena vrata, u četvrtak 27. aprila 2023. Tema će biti „Sve u vezi sa razvodom pred sudom“, tako da će svi zainteresovani građani moći da reše brojne dileme koje imaju kao realni ili potencijalni učesnici u postupku.

Tematska otvorena vrata u pravosuđu predstavljaju otvoreni forum za diskusiju sa građanima o načinu rada institucija. Na taj način građani će imati priliku da upoznaju institucije iz drugačije perspektive i kroz dijalog sa predstavnicima pravosuđa reše brojne dileme koje imaju kao realni ili potencijalni učesnici u postupku.

Od 15:15 do 15:30 sati registracija učesnika i učesnica. Od 15:30 biće održan prvi deo foruma – „Sve u vezi sa razvodom pred sudom“, a sagovornici će biti Biljana Čolić Trajković – sudija i predsednica Osnovnog suda u Zaječaru; Miodrag Nikolov – advokat i predsednik Advokatske komore Zaječar; Tanja Marković – socijalna radnica Centra za socijalni rad u Zaječaru; a moderatorka je Nataša Stojadinović – advokatica i članica Centra za pravosudna istraživanja CEPRIS.

Drugi deo foruma, od 16:30 sati, odnosiće se na diskusiju i pitanja građana.

Svoje učešće građani mogu potvrditi do srede, 26. aprila do 17:00 sati, na e-mail prijava@yucom.org.rs ili telefonom na broj 018/306975.

Forum će biti održan u Osnovnom sudu u Zaječaru, u sudnici broj 18.

Prethodni članci