U subotu će biti održano Strongmen takmičenje “Grand Prix Zaječara – Najjači čovek Srbije”

Ove subote u Zaječaru će biti održano Strongmen takmičenje “Grand Prix Zaječara – Najjači čovek Srbije”, na Popovoj plaži.

Vi znate da je prošle godine ovde u vreme Kovida organizovano takmičenje gde smo birali praktično najjačeg čoveka Srbije. Jedno izuzetno teško, ali kvalitetno takmičenje, uspeli smo da organizujemo pored svih onih mera koje su bile propisane od strane Vlade i Kriznog štaba. Drago mi je da smo sada u povoljnijoj situaciji, u smislu da nećemo imati tih problema što se tiče korone“, rekao je Milan Stanković i dodao: „Grad podržava ovu manifestaciju, a nadam se da ćemo u budućem periodu biti itekako svi aktivni, po pitanju ne samo sportskih već i kulturnih manifestacija, i da u budućnosti nećemo imati tih problema kao što smo imali u prošlosti, zbog korone“.

Zoran Stojić, predsednik Strongmen saveza Srbije, koji zajedno sa klubom Gym Xtreme iz Zaječara, organizuje ovo takmičenje, najavio je dolazak takmičara iz cele Srbije. „Imaćemo učesnike počev od Subotice pa dole do Pirota i Vranja,  a imaćemo i predstavnike iz Zaječara. Koliko će ih biti ja to ne znam trenutno, zato što je na dan takmičenja prijavljivanje“. Takmičenje će biti održano u 6 atraktivnih disciplina. Prva disciplina će biti vučenje kamiona koji je težak oko sedam tona, druga disciplina će biti prevrtanje gume težine 400 kilograma, traži se pet prevrtanja i ko u manjem vremenskom intervalu obrne pet puta gumu on je pobednik te discipline. Treća disciplina je nošenje kofera težine 250 kilograma, u dužini od 20 metara. Nova disciplina je nošenje džaka na leđima, težine 300 kilograma, u dužini od 20 metara. Peta disciplina podrazumeva podizanje debla ili balvana, tu se počinje od 100 kilograma, pa ko dođe do veće kilaže postaje pobednik. Šesta disciplina je piramida. Ova disciplina je, podseće Stojić, bila zastupljena pre 10-ak godina na Evropskom prvenstvu u Zaječaru. „To Evropsko prvenstvo je bilo izuzetno posećeno, bilo je možda i 5.000 ljudi, učestvovali su evropski i svetski šampioni. Uz podršku tadašnjeg, i sadašnjeg, gradonačelnika Ničića, organizovano je izuzetno jako takmičenje koje je proglašeno u to vreme za najjače takmičenje u Evropi – do tada. Nadamo se da će ovo naše takmičenje sada isto tako biti veoma atraktivno i da ćemo sledeće godine napraviti jedan Balkanski kup, za koji već imamo pozive sa strane, od takmičara iz Bugarske, iz Mađarske, Rumunije i Bosne i Hercegovine“. Sudije takmičenja biće Aleksandar Stojić i Zaječarac Boban Stojanović, dok će glavni sudija takmičenja biti Milan Belić iz Kikinde, inače potpredsednik Strongmen saveza Srbije. Sportski spektakl na Popovoj plaži počinje u subotu u 18 sati.

Prethodni članci