Glišić i Šapić juče posetili Zaječar

Predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darko Glišić i potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Aleksandar Šapić posetili su juče Zaječar, gde su se sastali sa čelnim ljudima ove stranke.

Aleksandar Šapić poručio je da političari treba da putuju Srbijom kako bi sagledali pravu situaciju i da se upoznaju sa ljudima na lokalu. „Obično političar koji je na višem nivou, iz Beograda, smatra da je dovoljno na televiziji da ga vidite. Došao sam da se upoznam sa ljudima, da vidim ja njih uživo i oni mene. Mislim da treba da se napravi prvo jedan ljudski kontakt u odnosu sa nekim, da je to red i poštovanje. Ja sam neko ko je skoro postao član Srpske napredne stranke, došao sam ovde da porazgovaram sa ljudima, da me vide, da čujem šta oni misle, kakva je ovde situacija. Čeka nas sledeća, izuzetno teška godina, pre svega izborna, imamo predsedničke izbore, imamo beogradske izbore, koji nemaju veze sa Zaječarom, ali imaju simbolično dosta veze i uvek su bili važni, na kraju krajeva u Beogradu živi trećina stanovništva Srbije”, rekao je Aleksandar Šapić.

„Imamo jedan težak period, geopolitički, usled korone, svet se menja,’brzinom svetlosti’, i to su sve stvari o kojima na kraju krajeva i ljudi ovde treba da razmišljaju. Srbija je uspela da se snađe u situaciji teškog epidemiološkog stanja, ali naravno da i mi nećemo moći da izdržimo ukoliko se ovo previše bude odužilo. Srpska napredna stranka, kao najveća organizacija koja ima najveće poverenje ljudi, mora da pokaže razumevanje i za one čiju podršku nema. Zašto? Zato što smo mi ti koji preuzimaju najveću odgovornost i koji, sutra ukoliko dobiju poverenje građana koje ja očekujem da će dobiti, treba da radimo i za one građane koji ne glasaju za nas. I to je ono ključno što političari često zaborave kada dođu na izvršnu funkciju. Kad dođete na izvršnu funkciju vi ste onda predstavnik svih građana.” – dodaje Šapić.

On je istakao da mora da se nastavi ulaganje u istočnu Srbiju, jer će se samo tako podići životni standard u celom ovom kraju. „Nije zaista bilo nikakvih problema, vidim entuzijazam u ljudima i eto nadam se da će ono što nas čeka, što je ispred nas, doneti pozitivne stvari i za Srpsku naprednu stranku, ali pre svega za Srbiju. To je još jedna stvar koju sam često ponavljao svugde – ne postoji Srbija zbog stranaka, nego stranke postoje zbog Srbije. Ne smemo nikad da zaboravimo da radimo to zbog naše zemlje, zbog naših građana, bez obzira u kojoj se organizaciji nalazimo. Moramo da nastavimo da dižemo istočnu Srbiju pre svega infrastrukturno, jer samo tako će nam strani investitori dolaziti, ulagati novac i time podizati životni standard građana koji ovde žive. Uz mnogo muke smo uspeli da dovedemo u RTB Bor naše kineske prijatelje, koji su samo za tri godine značajno podigli životni standard u celom ovom kraju i sa 4.300 zaposlenih pre par godina danas došli na 6.000. Prosečna plata koja je tada bila 68 hiljada, sada je devedeset i dve hiljade, a čuli smo juče obećanje dato predsedniku Vučiću, da će do kraja godine ići i na 100 hiljada.”

Pored Zaječara, potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Aleksandar Šapić i predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darko Glišić posetili su i Bor i Negotin.

Prethodni članci