U Velikom Izvoru će po 16. put biti održana Međuokružna smotra seoskih folklornih ansambala u koreografisanom folkloru „Potekla voda studena“

U subotu 25. maja u Velikom Izvoru će po 16. put biti održana Međuokružna smotra seoskih folklornih ansambala u koreografisanom folkloru „Potekla voda studena“.

Očekuje se učešće oko 400 folklorista iz zaječarskog, borskog i nišavskog okruga, iz sledećih mesta: Velikog Izvora, Rgotine, Grlišta, Vražogrnca, Halova, Zvezdana, Gamzigrada i Šljivara, sa teritorije grada Zaječara, zatim iz Svrljiga, Sumrakovca u opštini Boljevac, Sikola u opštini Negotin i Mozgova u opštini Aleksinac.

Dragi gosti su nam i članovi folklornog ansambla “Pastrina” iz Montane u Bugarskoj.Na ovoj manifestaciji vrši se selekcija folklora za „Smotru folklornih ansambala sela Srbije“ u Кličevcu, koju organizuje Centralni savez amatera u kulturi Srbije. Selektor je Zoran Katić.

Organizator smotre je Ustanova Narodno pozorište Timočke Кrajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“, Zaječar u saradnji sa Mesnom zajednicom Veliki Izvor i Centralnim savezom amatera u kulturi Srbije, a pokrovitelj je Grad Zaječar.

Prethodni članci