U Zaječaru i ove godine 12. avgusta biće obeležen Međunarodni dan mladih

Međunarodni dan mladih 12. avgusta biće obeležen i ove godine brojnim aktivnostima u Zaječaru

Sa ciljem da skrene pažnju na probleme, kulturna i pravna pitanja omladine, učenika, studenata, 12. avgusta, svake godine, obeležava se Međunarodni dan mladih. Ove godine tema obeležavanja ovog dana je „Zelene veštine za mlade – ka održivom svetu“.

Obeležavanju ovog dana i ove godine se priključuje Grad Zaječar. U periodu od 10:00 do 20:00 sati, u Park šumi „Kraljevica“, tokom celog dana biće organizovane razne aktivnosti u skladu sa temom obeležavanja Dana.

Biće organizovan „SWAP market“ koji omogućava posetiocima da tokom celog dana, ukoliko žele, donesu ali i uzmu polovnu garderobu (garderoba koja se donosi mora biti čista i neoštećena).

Takođe, biće organizovana i radionica „Klikni zeleno“ u okviru koje će TOC tim sa mladima pričati o značaju smanjenja otpada koji svakodnevno stvaramo.

U okviru obeležavanja Dana mladih biće organizovan i javni čas u pružanju prve pomoći pod nazivom „Mladi, upomoć!“ koji će realizovati volonteri zaječarskog Crvenog krsta. Čas predstavlja interaktivnu radionicu u okviru koje će instruktori i članovi ekipe pokazati mladima pravilno zbrinjavanje povreda.

Biće organizovana i akcija čišćenja Park šume „Kraljevica“, a za sve učesnike biće obezbeđene rukavice i kese za prikupljanje otpada.

Biće organizovana i takmičarska igra „Kraljevica adventure“ za mlade od 15 do 30 godina. Ekipu će činiti pet učesnika koji će se takmičiti na pet punktova na Kraljevici. Ekipa koja dobije najveći broj poena, osvaja prvo mesto, a prijave su moguće na ovom linku.

Ove godine će biti organizovana i radionica za izradu papira reciklažom iskorišćenih paklica cigareta. Radionicu organizuje Udruženje RIME, kao model podrške osobama sa intelektualnim smetnjama u razvijanju radnih potencijala.

Planiran je i čas ZUMBE na gradskom bazenu koji je besplatan za sve zainteresovane.

Prethodni članci