U Zaječaru je danas održana glavna konferencija povodom takmičenja „Srbija u ritmu Evrope“

Danas su u Skupštinskoj sali Gradske uprave grada Zaječara David Makević, direktor programa „Srbija u ritmu Evrope“, Dragana Gogić Rajković, direktorka Turističke organizacije grada Zaječara i Vladimir Videnović, zamenik gradonačelnika. održali glavnu press konferenciju povodom najvećeg dečijeg muzičkog takmičenja „Srbija u ritmu Evrope“.

Takmičenje će biti emitovano u nedelju, 5. septembra na Prvoj televiziji, sa početkom u 13 časova. Organizovano je sa ciljem promocije grada koji će predstavljati petoro mladih, talentovanih Zaječaraca, Milica Ilić, Ivana Đergović, Mihajlo Mihajlović, Anđela Tasić i Jovan Živadinović. Rezultati njihovog rada videće se u spotu koji će premijerno biti prikazan na samom takmičenju, a pobeda zavisi od broja SMS glasova.

Grad Zaječar se početkom godine uključio u realizaciju projekta „Srbija u ritmu Evrope“ i time uzeo učešće u grupi od 24 grada i opštine u Srbiji koji su uključeni u realizaciju ovog muzičkog festivala. „Mi smo od januara krenuli u, prvenstveno, odabir dece, a potom i u njihovu pripremu za televizijski nastup koji će biti krunisan 5. septembra od 13 časova na Prvoj srpskoj televiziji. Pozitivan efekat je prisutan i u komunikaciji sa lokalnom samoupravom i turističkom organizacijom, koja je, između ostalog, i nosilac organizacionih puteva vezanih za realizaciju našeg projekta u samom gradu Zaječaru. Danas smo se okupili da predstavimo učesnike i pozovemo sugrađane da podrže svoje kandidate na ovom muzičkom takmičenju. Deca koja su uključena u realizaciju našeg projekta su kvalitetna, imaju talenat i na jedan ozbiljan način su pristupili realizaciji našeg projekta. Ovo je zapravo njima namenjeno da svoje talente afirmišu kroz našu aktivnost. Sve je proteklo kako treba, od samog njihovog uključenja, i verujem da će ovo biti za njih jedno veliko iskustvo koje za cilj ima samo podržavanje njihovih talenata i razvoj na tom polju. Poručio bih im da uključenost u ovakav projekat iskoriste kao svoju ličnu promociju jer će dobiti jedan kvalitetan spot, jedan kvalitetan nastup, kvalitetnu edukaciju i to je ono što je zapravo i cilj našeg projekta, podsticanje i razvijanje mladih talenata. Poručujem im da budu najbolji i da imaju vere u sebe.“ – rekao je David Makević na pres konferenciji.

Zamenik gradonačelnika Zaječara, Vladimir Videnović, poželeo je dobrodošlicu gostima i takmičarima preneo podršku gradonačelnika koji je opravdano odsustvovao. „Ovo je jedno od najvećih takmičenja mladih talenata koji je grad podržao i podržaće svake godine. Imamo jako puno talentovane dece i očekujemo od njih velike rezultate. Ovo je svakako lepa prilika gde oni mogu te rezultate da ostvare i očekujemo da će pobediti. Pozivamo građane da glasaju svim svojim srcem. Očekujem da ćemo i naredne godine imati istu priliku da učestvujemo u ovom projektu i da ćemo imati dobre rezultate. Grad Zaječar je uvek na raspolaganju za saradnju u ovoj oblasti.

U višemesečnoj saradnji sa ovim talentovanim mladim Zaječarcima, mogu da kažem da su se izuzetno trudili kako bi usavršili svoj glas i svoje pokrete na sceni. Zaista su pesmu savršeno otpevali, koreografija im je besprekorna i, zbog svega toga, pozivam sve zainteresovane ljude da glasaju za ove naše mlade talente i da im ostvare tu želju i nameru da titulu pobednika donesu baš ovde, kod nas u grad Zaječar, da sve naše sugrađane, da sve nas koji smo učestvovali u ovom projektu učine srećnim, zadovoljnim i ponosnim i da ovom gradu omoguće da sledeće godine bude domaćin ovog festivala. Ovo takmičenje je zamišljeno tako da će se takmičari iz 24 grada boriti za pobedu, što znači da će glas publike biti presudan. Iz tog razloga, ja vas molim da glasate za ove naše mlade talente a to možete učiniti tako što ćete sadržaj poruke „pesma_21“ poslati na 1557. Gledajte nas na Prvoj Srpskoj televiziji 5. septembra sa početkom u 13 sati, na najvećem dečijem muzičkom takmičenju „Srbija u ritmu Evrope.“ – pozvala je Dragana Gogić Rajković.

Mihajlo Mihajlović, jedan od predstavnika, zahvalio se, pre svega, gradonačelniku i lokalnoj samoupravi na podršci. „Draga naša „Srbijo u ritmu Evrope“, hvala vam što brinete o nama i hvala vam što nam zajedničkim snagama obezbeđujete lepšu budućnost. Mi smo deca i treba da pevamo, igramo, smejemo se. Želimo da rastemo uz ovaj dečiji festival. Glasajte za nas pod brojem 21. Živeo Zaječar! Živela Srbija!“

Prethodni članci