U Zaječaru održan poslednji kvalifikacioni turnir Državnog šampionata u basketu 3×3

Karavan prvenstva Srbije u basketu 3×3 u Zaječaru

U Zaječaru je održan poslednji kvalifikacioni turnir Državnog šampionata u basketu 3×3, koji je okupio veliki broj zaljubljenika u košarku.

Zaječar je ovom prilikom bio završna stanica prvenstva Srbije u basketu 3×3, a veliko finale biće održano u Beogradu, u sredu 21. septembra 2022. na Trgu Republike.

Na kvalifikacionom turniru u Zaječaru prvo mesto zauzela je ekipa „Wuxi“, drugo mesto pripalo je timu „Hotel ‘Sunce’ Sokobanja“, a treće mesto zauzela je ekipa „3×3 Black Hawk“.

Organizatori kvalifikacionog turnira Državnog šampionata u basketu 3×3 u Zaječaru je Sportski savez grada Zaječara i Nacionalni basket 3×3 savez, uz pokroviteljstvo grada Zaječara. 

Jubilarna 10. sezona započela je turnirom u Sremskoj Mitrovici 30. aprila, a utakmice su odigrane i u Kragujevcu, Nišu, Staroj Pazovi, Kosovskoj Mitrovici, Beogradu, Požarevcu, Lapovu, Svrljigu, Kladovu, Svilajncu, Banatskom Karlovcu, Kikindi, Vrnjačkoj Banji, Smederevskoj Palanci, Krupnju, Rekovcu, Čačku, Sokobanji, Babušnici, Novom Sadu, Lazarevcu, Smederevu, Subotici, Inđiji…

Ovogodišnje finale okupiće 16 najkvalitetnijih ekipa iz Srbije koje su svoj plasman pronašle preko nekog od ovih kvalifikacionih tunira. Četvrti put jedan profesionalni 3×3 turnir biće organizovan na Trgu Republike u centru Beograda, a šampion Srbije predstavljaće našu zemlju na 3×3 „Master World Tour-u“, čije domaćin će biti Pariz 7. i 8. oktobra 2022.

Prethodni članci