U Zaječaru održana 16. sednica Skupštine grada

Na 16. sednici Skupštine grada Zaječara usvojen je drugi rebalans budžeta za 2023. godinu.

Održana 16. sednica Skupštine grada Zaječara

Načelnica odeljenja za budžet i finansije grada Zaječara Valentina Đuričić obrazložila je da je razlog za drugi za drugi rebalans budžeta grada Zaječara za ovu godinu je obaveza usklađivanja plata zaposlenih, a odnosi se na povećanje od 12,5%.

Održana 16. sednica Skupštine grada Zaječara

„Razlog za drugi za drugi rebalans budžeta grada Zaječara za ovu godinu je obaveza usklađivanja plata zaposlenih, a odnosi se na povećanje od 12,5%. Takođe, bilo je potrebno usaglasiti aproprijacije koje nisu bile planirane u dovoljnom iznosu“ rekla je Đuričić.

Održana 16. sednica Skupštine grada Zaječara

Odbornici opozicije istakli su da je budžet nerealan.

„Za lokalni ekonomski razvoj vi izdvajate skoro 40 miliona dinara, a za vas je lokalni ekonomski razvoj završetak radova na bungalovima na Kraljevici. Ne mogu da glasam za ovaj budžet jer za poljoprivredu dajete 16 miliona dinara. Ne mogu da glasam za ovaj budžet jer za video nadzor izdvajate 50 miliona dinara“ rekao je odbornik Uglješa Đuričković.

Održana 16. sednica Skupštine grada Zaječara

Na ovoj sednici usvojen je i Plan razvoja grada Zaječara za period od 2023. do 2029. godine.

Takođe, usvojeni su i razmatrani izveštaji o poslovanju za prošlu godinu ustanova, preduzeća i organizacija čiji je osnivač grad Zaječar. Data je i saglasnost na imenovanju direktora pojedinih preduzeća i organizacija.

Prethodni članci