U Zaječaru održana manifestacija „Srcem protiv NATO agresije”

Manifestacija „Srcem protiv NATO agresije” u Zaječaru

„Srcem protiv NATO agresije” naziv je manifestacije koja je održana u Zaječaru povodom 23. godišnjice bombardovanja SR Jugoslavije 1999. godine.

U Policijskoj upravi u Zaječaru održan je sastanak, na kom su prisustvovali predstavnici Nezavisnog sindikata policije KC Zaječar, Udruženja veterana PJP i predstavnici herojske 549. motorizovane brigade „Car Dušan Silni”, članovi porodice poginulih pripadnika policije, predstavnici Gradske uprave Zaječar i Zaječarskog upravnog okruga.

Prisutnima su se na sastanku obratili načelnik Odeljenja policije PU Zaječar pukovnik Svetislav Nikolić, penzionisani potpukovnik policije i predstavnik Udruženja veterana PJP za područje Timočke Krajine Mladen Šipka, kao i predsednik Nezavisnog sindikata policije KC Zaječar Igor Stojadinović.

Nakon sastanka u PU Zaječar, održana je ceremonija polaganja venaca i cveća na Spomen-obeležje ispred PU Zaječar i na „Spomen-obeležje žrtvama Nato agresije” ispred Vojnog odseka.

Vence i cveće položile su delegacije Udruženja veterana PJP i predstavnici herojske 549. motorizovane brigade „Car Dušan Silni”, Policijske uprave Zaječar, Nezavisnog sindikata policije KC Zaječar, predstavnici Gradske uprave Zaječar, Zaječarskog upravnog okruga, boračkih udruženja i porodice poginulih.

Takođe, u Hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Zaječaru služen je parastos svim poginulim pripadnicima Odreda PJP na području Kosova i Metohije, a u zaječarskom pozorištu održana je svečana akademija.

Pored ostalih, na svečanoj akademiji obratili su se predstavnici Nezavisnog sindikata policije KC Zaječar, Udruženja veterana PJP i predstavnici 549. motorizovane brigade „Car Dušan Silni”.

U ime Udruženja veterana PJP podeljene su i plakete za izuzetan doprinos, afirmaciju, pomoć i podršku, a priznanja su uručena: opštinama Boljevac, Sokobanja i Kladovo, gradu Zaječaru, Nezavisnom sindikatu policije, Eparhiji Timočkoj, zaječarskom pozorištu, Specijalnoj bolnici u Gamzigradskoj banji, ordinacijama „Medscan Dijagnostic“ i „Magnet Medic“ Niš, Crvenom krstu Zaječar, poliklinikama „Paunković“ Zaječar i „Alfacor“ iz Knjaževca i mnogim drugima.

U foajeu zaječarskog pozorišta otvorena je izložba fotografija policijskog angažovanja na poslovima zaštete suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Srbije, kao i izložba uniformi i drugih eksponata koje su koristili pripadnici Posebnih jedinica milicije i policije.

Prethodni članci