U Zaječaru počela Škola plivanja, u toku upis dece za treću grupu

Škola plivanja na Gradskom bazenu u Zaječaru

Počela je obuka prve grupe neplivača, 45 mališana, na gradskom bazenu u Zaječaru.

Deca će ovom prilikom učiti osnove plivanja, a po završetku obuke, svi polaznici će dobiti diplomu o završenoj Školi plivanja.

Zaječarski mališani su se na prvom času upoznali sa vodom, oslobode straha, a zatim i naučili prve pokrete u vodi, istakao je Marko Panić, plivački trener, sa licencom Plivačkog saveza Srbije i profesora fizičke kulture.

„Cilj nam je svake godine da što veći broj dece osposobimo da se bezbedno i samostalno kreću u vodi. Prepodne radimo osnovnu obuku plivanja, popodne stepenovanu obuku i pripremamo decu za takmičarsko plivanje, tačnije uvodimo ih u svet trenažnog procesa plivanja“ rekao je Panić.

Prošle godine vremenski uslovi dozvolili su da na gradskom bazenu u Zaječaru budu realizovane četiri obuke Škole plivanja. Treneri očekuju da će ove godine biti više dece u Školi plivanja.

„Uzrast dece u Školi plivanja je od četiri godine pa na dalje, gornju granicu nemamo, svi su dobrodošli. Jedna grupa ima deset časova, i to je dovoljno za osnovnu obuku, a to znači da se samostalno kreću kroz vodu. Međutim, ne treba tu da staju, već da nastave da treniraju plivanje, kako bi zaista postali bezbedni plivači, a neki i takmičari“, dodao je Panić.

Druga grupa Škole plivanja je popunjena, i ako vremenski uslovi dozvole startuje 8. jula, dok je u upis za treću grupu u toku. Sa decom rade pet instruktora i svi su, prema rečima nadležnih, profesori fizičke kulture i spasioci sa licencom.

Ove godine će, pored obuke za neplivače, biti organizovana i Akademija plivanja, namenjena svima koji žele da nauče nove ili usavrše već poznate tehnike. Časovi u okviru Akademije će biti organizovani u večernjim satima.

„Akademija plivanja je aktivna od prošle godine, radili smo i tokom zime, vodili decu na bazen u Boru, i imamo već pet deteta koji će izaći na takmičenje i od kojih očekujemo dobre rezultate, kako bi Akademija prerasla u plivački klub“, kaže Panić.

Cena Škole plivanja je 3.000 dinara, a zainteresovani roditelji decu mogu da prijave, za treću grupu, na broj telefona 060/3851075. Kada je reč o Akademiji, za sve one koji žele da postanu deo tima, prva uplata iznosi 3.000 dinara, ako porodica ima dva deteta, za drugo dete iznos je 1500 dinara, dok treće, četvrto i porodica sa više dece, ne plaća.

Ako neko od dece ili starijih želi da nastavi da se bavi plivanjem, onda članarina iznosi 2000 dinara za deset treninga, podsećaju u Javnom komunalnom preduzeću „Timok održavanje“ u Zaječaru.

Prethodni članci