Učenici zaječarske Gimnazije osvarili zapažene rezultate na takmičenjima

Učenici zaječarske Gimnazije osvarili zapažene rezultate na takmičenjima

Učenici zaječarske Gimnazije ostvarili su veoma dobre rezultate na Nacionalnoj ekološkoj olimpijadi, na takmičenjima iz srpskog jezika i iz hemije, koja su održana proteklog vikenda.

Republičko takmičenje Nacionalne ekološke olimpijade održano je u Boru 10. aprila 2022. godine. Učenice Gimnazije iz Zaječara Natalija Tanić (IV3) osvojila je prvo mesto, a Milica Jovanović (IV3) drugo. Mentorka im je bila Ema Ignjatović.

U Medicinskoj školi u Zaječaru 9. aprila održano je Međuokružno takmičenje iz hemije. Učenik zaječarske Gimnazije Vuk Živković (II3) osvojio je prvo mesto u svojoj kategoriji sa maksimalnih 100 poena i ostvario plasman na Republičko takmičenje.

Okružno takmičenje iz srpskog jezika i jezičke kulture održano je 9. aprila 2022. u Tehničkoj školi u Knjaževcu. Predstavnici Gimnazije iz Zaječara bili su Danica Marković (I3), Maša Cvetković (II1), Nina Stanković, Mia Milosavljević i Lena Jenačković (II3). Plasman na Republičko takmičenje obezbedile su Nina Stanković (prvo mesto u drugom razredu) i Danica Marković (prvo mesto u prvom razredu).

Iz Gimnazije u Zaječaru čestitaju svojim učenicima na ostvarenim rezultatima na takmičenjima.

Prethodni članci