Učenici zaječarske Gimnazije osvarili zapažene rezultate na takmičenjima

Učenici zaječarske Gimnazije ostvarili su veoma dobre rezultate na Nacionalnoj ekološkoj olimpijadi, na takmičenjima iz srpskog jezika i iz hemije, koja su održana proteklog vikenda.

Republičko takmičenje Nacionalne ekološke olimpijade održano je u Boru 10. aprila 2022. godine. Učenice Gimnazije iz Zaječara Natalija Tanić (IV3) osvojila je prvo mesto, a Milica Jovanović (IV3) drugo. Mentorka im je bila Ema Ignjatović.

U Medicinskoj školi u Zaječaru 9. aprila održano je Međuokružno takmičenje iz hemije. Učenik zaječarske Gimnazije Vuk Živković (II3) osvojio je prvo mesto u svojoj kategoriji sa maksimalnih 100 poena i ostvario plasman na Republičko takmičenje.

Okružno takmičenje iz srpskog jezika i jezičke kulture održano je 9. aprila 2022. u Tehničkoj školi u Knjaževcu. Predstavnici Gimnazije iz Zaječara bili su Danica Marković (I3), Maša Cvetković (II1), Nina Stanković, Mia Milosavljević i Lena Jenačković (II3). Plasman na Republičko takmičenje obezbedile su Nina Stanković (prvo mesto u drugom razredu) i Danica Marković (prvo mesto u prvom razredu).

Iz Gimnazije u Zaječaru čestitaju svojim učenicima na ostvarenim rezultatima na takmičenjima.

Prethodni članci