Umetnički direktor zaječarskog teatra Miloš Đuričić uručio glumici Vanji Ejdus nagradu za najbolje glumačko ostvarenje na 31. Festivalu „Dani Zorana Radmilovića“ u Zaječaru

Glumici Vanji Ejdus uručena je nagrada za najbolje glumačko ostvarenje na 31. Festivalu „Dani Zorana Radmilovića“ u Zaječaru.

Nagradu je glumici na sceni “Raša Plaović” Narodnog pozorišta u Beogradu uručio umetnički direktor zaječarskog teatra Miloš Đuričić.

Podsetimo, žiri 31. Festivala „Dani Zorana Radmilovića“ u sastavu: dr Miroslav Radonjić, predsednik; Tanja Bošković i dr Duško Ljuština – članovi, većinom glasova je doneo odluku da Nagradu za najbolje glumačko ostvarenje na Festivalu dodeli Vanji Ejdus za za ulogu Aleksije Rajčić u predstavi „Uspavanka za Aleksiju Rajčić“, po tekstu Đorđa Kosića, u režiji Juga Đorđevića, koprodukcija Narodnog pozorišta Beograd, Sterijinog pozorja Novi Sad i Fondacije „Novi Sad – Evropska prestonica kulture.

Vanja, koja zbog obaveza u Narodnom pozorištu u Beogradu, nije bila u mogućnosti da dođe u Zaječar i primi nagradu, obratila se tada putem video poruke u kojoj se videlo sa da su ona i njene kolege sa velikom radošću primile vest da je ona najbolja glumica 31. Festivala „Dani Zorana Radmilovića“.

Prethodni članci