Uručen sertifikat gradu Zaječaru: sredstva za izradu projekta “Park rimskih imperatora”

U Kraljevu je prvog marta održana svečanost povodom dodele novih grantova za lokalni razvoj u 20 gradova i opština u Srbiji, kojoj su prisustvovali ambasador Evropske unije u Srbiji Emanuel Žiofre i ministarka za evropske integracije Tanja Miščević.

Gradonačelniku Zaječara Bošku Ničiću uručen je sertifikat za izradu projektno tehničke dokumentacije projekta „Rimski imperatori“. Izrada dokumentacije tematskog parka uključuje postavljanje 17 rimskih vladara, uz izgradnju staza, fontana i zelenila. Vrednost projektno tehničke dokumentacije iznosi 95.496 evra, dok je učešće grada Zaječara 19.099 evra.

„Već duže nam je u planu uređenje prostora podno Kraljevice, taj kompleks će zajedno sa novim stadionom biti pravi turistički biser. Park imperatora će zaokružiti priču Kraljevice i sve to će značajno uticati na povećanje broja turista u Zaječaru i Timočkoj krajini. Hvala svima koji su prepoznali značaj ovog projekta“, rekao je gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

Projekti finansirani kroz EU Pro Plus program sa preko pet miliona evra donacija EU, primer su osnaživanja opština i gradova u Srbiji.

Izvor: zaječar.info

Prethodni članci