Uskoro realizacija programa energetske efikasnosti na zgradi lokalne samouprave u Boljevcu

Opština Boljevac jedna je od mnogih lokalnih samouprava koje će ove godine realizovati programe energetske efikasnosti.

Između ostalog, zgrada lokalne samouprave u Boljevcu biće rekonstruisana u skladu sa programom energetske efikasnosti, naglašava dr Nebojša Marjanović, predsednik opštine Boljevac.

Boljevac koji volimo - Marjanović: Turizam je postao razvojna šansa Boljevca
Nebojša Marjanović – predsednik Opštine Boljevac

„Radimo i na programima energetske efikasnosti. Dobili smo nedavno od Ministarstva rudarstva i energetike oko 22 miliona dinara za energetsku efikasnost zgrade Opštine, gde ćemo imati i mi kao lokalna samouprava učešće od desetak miliona i ukupno sa 32 miliona mi ćemo pokrenuti javnu nabavku. Time će zgrada Opštine Boljevac dobiti novu stolariju i radićemo na rekonstrukciji krovne konstrukcije, kao i fasade, kako bi bila štedljiva zgrada“, rekao je Marjanović.

Inače, iz lokalne samouprave Boljevac podsećaju da je krajnji rok za konkurisanje za dodelu bespovratnih sredstava građanima za sufinansiranje mera energetske sanacije stambenih objekata, koje se odnose na unapređenje termičkog omotača, termotehničkih instalacija i ugradnje solarnih kolektora za centralnu pripremu potrošne tople vode na teritoriji opštine Boljevac za 2022. godinu, kao i za sufinansiranje ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije na porodičnim kućama do 30. septembra 2022. godine.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane Opštine Boljevac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu, nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Prethodni članci