„Uskršnji bazar“ 16, 17. i 18. aprila u Zaječaru

Turistička organizacija grada Zaječara nastavlja organizaciju planiranih manifestacija uz podršku lokalne samouprave, tako da će Uskršnji bazar biti organizovan 16, 17. i 18. aprila 2023.

Ulica Timočke bune u Zaječaru biće pretvorena u Ulicu „Vaskršnje radosti“ 16. 17, 18. aprila

„Očekujemo veliki broj izlagača iz cele Srbije, koji nam uvek donesu bogatu ponudu svojih unikatnih proizvoda, počev od pravih vaskršnjih remek dela, preko torti i kolača, vina, likera, rakije, meda, suhomesnatih proizvoda i sireva. Ove ukuse ćemo upotpuniti vlaškim palačinkama, te će i na ovoj manifestaciji za svakog po nešto. S obzirom da su nam deca prioritet, tako ćemo i na ovoj manifestaciji za njih prirediti maskote iz različitih crtanih filmova“, istakla je Dragana Gogić Rajković, v.d. direktora Turističke organizacije grada Zaječara.

Tucijada će biti organizovana u 10:00 sati, u porti Crkve Rođenja Presvete Bogorodice u Zaječaru, nakon završene liturgije na dan Vaskrsa. Tada će i najmlađi posetioci moći da uživaju u maskotama iz aktuelnih crtanih filmova. Biće organizovano i takmičenje u pripremanju pasulja i podeljena Vaskršnja jaja i dekorativni baloni. U 11:00 sati, biće nastup mališana Predškolske ustanove „Đulići“.

U 12:00 sati, posetiocima će se obratiti Episkop timočki Ilarion i gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, a nakon toga počeće kulturno-umetnički program, u kojem će nastupiti: Hor Sabornog Hrama Rođenja Presvete Bogorodice, Gradski folklorni ansambl „ZO-RA“, Dečiji hor Sabornog Hrama Rođenja Presvete Bogorodice, KUD „Zoran Gajić“ iz Rgotine, Gradsko pevačko društvo „Stevan Mokranjac“, KUD „Sloga“ iz Vražogrnca i KUD „Penzioner“.

U 14:00 sati je proglašenje pobednika u kuvanju pasulja i degustacija.

Organizatori su: Eparhija Timočka, Grad Zaječar, Turistička organizacija, Centar za kulturu kao i JKP “Timok-održavanje”.

Prethodni članci