Povodom uvođenja penzionerskih kartica, u Gradskoj upravi Zaječar održan sastanak

U Gradskoj upravi u Zaječaru održan je radni sastanak direktorke PIO fonda -Filijala Zaječar Olivere Ranđelović i gradonačelnika Zaječara Boška Ničića, sa direktorima ustanova i preduzeća sa teritorije grada.

Direktorka PIO fonda je ovom prilikom upoznala prisutne sa penzionerskim karticama nove generacije, koje će osim dokazivanja statusa penzionera, što je omogućavala i prethodna kartica, biti korišćene za nove pogodnosti i značajno će uticati na poboljšanje materijalnog statusa penzionera i korisnika ostalih prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja.

U ovaj projekat Fonda uključuje se šira društvena zajednica, pre svega Vlada Republike Srbije, lokalne samouprave, društveno odgovorni privredni subjekti i preduzetnici, koji će obezbediti posebne popuste penzionerima koji pri plaćanju roba i usluga prilože Penzionersku karticu, kao i javna preduzeća, privredna društva i institucije koje će da obezbede mogućnost ostvarivanja benefita po osnovu bodova.

Svaki penzioner i korisnik ostalih prava iz PIO koji je zainteresovan za izdavanje Penzionerske kartice, podneće zahtev i dobiće karticu. Preko portala PIO Fonda, kao i u svim organizacionim jedinicama Fonda, na jednostavan način svaki penzioner moći će da podnese zahtev za Penzionersku karticu.

Izvor: Grad Zaječar

Prethodni članci