Uspešno organizovana Dečja nedelja u zaječarskoj biblioteci

Matična biblioteka „Svetozar Marković“ Zaječar organizovala je niz događaja povodom Dečje nedelje.

Iz zaječarske biblioteke ocenjuju da je ove godine izuzetno uspešno organizovana Dečja nedelja.

Jedna od najuspešnijih akcija je i ove godine akcija „Drug drugu“, koje je organizovana u saradnji sa Crvenim krstom Zaječar, a ovom prilikom prikupljen je školski pribor, kao i igračke i odeća za decu kojoj je to potrebno.

„Čast nam je i zadovoljstvo što smo već šestu godinu u saradnji sa Crvenim krstom orgaizovali akciju ‘Drug drugu’. Zaista smo ponosni na svu našu decu, učitelje i nastavnike i dobre ljude koji su u vidu dobrovoljnih priloga kao što su školski pribor, odeća, obuća, igračke, čak i slatkiše i slaniše donirali. Crveni krst će sve to distribuirati deci kojoj je to neophodno“, rekla je Suzana Marinković, bibliotekar Dečjeg odeljenja zaječarske biblioteke.

Takođe, u sali zaječarske Muzičke škole priređeno je druženje sa književnicom Jasminkom Petrović i odigrana predstava „Za svakog klinca, za svaku klinku, za našu Jasminku“ u izvođenju Dramske družine OŠ „Desanka Maksimović“ Zaječar.

„Grad Zaječar i zaječarska biblioteka imali su to zadovoljstvo da ugoste književnicu Jasminku Petrović, a na osnovu njenih tekstova iz knjige ‘Da li ste vi žaba’ priređen je bio igrokaz u izvođenju Dramske družine OŠ ‘Desanka Maksimović’ Zaječar. Bilo je i dosta dece, a ona je predstavila i svoju novu knjigu koja je nagrađena i bilo bi nam drago da nam dođe u goste još neki put“, dodala je Marinković.

Održana je i radionica za decu „Skulpture pravimo, zdravo se hranimo“, u realizaciji Dušanke Matić. Priređena je i radionica „Italia mia“ sa temom italijanske poezije za decu, u realizaciji prof. Marine St. Mirčić. Organizacija TRK održala je radionicu „Sa čitanjem se sastajemo“.

Poslednjeg dana u okviru Dečje nedelje organizovana je aktivnost predstavljanja najomiljenijeg lika iz priče, bajke, romana ili pesme kroz priču i masku.

Zaječarska biblioteka omogućila je i besplatan godišnji upis u ovu ustanovu za korisnike do 15 godina, tokom trajanja Dečje nedelje. Slogan ovogodišnje Dečje nedelje „Šta detetu treba da raste do neba“.

Prethodni članci