Kros RTS-a na Kraljevici u Zaječaru 8. oktobra

U Zaječaru će po 15. put biti održana Kros serija RTS-a, u subotu, 8. oktobra 2022.

Na stazama na Kraljevici biće održano 27 trka, između ostalih, jedna trka biće namenjena za decu sa posebnim potrebama.

„Grad Zaječar 15. put učestvuje, od čega smo osam puta bili najbolji da li u organizaciji ili masovnosti… Ono što mogu da kažem, jeste da je sve spremno za kros i imamo ambicije koje su uvek velike. Imamo pokriće za dobru organizaciju i uvek smo podržavali kros i aktivno učestvovali. Grad Zaječar se dokazao kao jedan od najboljih organizatora Kros serije i sa istim ambicijama organizujemo ovaj sportski događaj i sada“, istakao je Milan Stanković, pomoćnik gradonačelnika Zaječara.

Ovo je 32. kros „RTS“-a, a 15. Kros serija, a Zaječar će se i ove godine potruditi da osvoji priznanje „Najboljeg organizatora Kros serije“, poručio je Stevan Kovačević, osnivač Krosa „RTS“-a.

„Pored Kros serije, imamo dva takmičarska dela – u dijaspori i onaj drugi deo polovinom maja, kada trči cela Srbija. Verujem da će i ove godine Zaječar kao domaćin konkurisati za laskavo priznanje ‘Najboljeg organizatora Kros serije’ koja donosi veliku prelaznu statuetu Beogradskog pobednika. Biće održano u Zaječaru 27 trka, od toga je i jedna za decu sa posebnim potrebama. U kategoriji seniora i seniorki imamo goste iz Rumunije i Republike Srpske. Najavljen je i dolazak dece iz bugarskog Vidina. Takmičenje će biti održano na novoj stazi sportskog komleksa na Kraljevici, kod novog stadiona. Na temeljima starog stadiona ‘Timoka’ uskoro će nići i atletski stadion koji zagovara gradonačelnik Boško Ničić više od 10 godina i verujem da ćemo dobiti i taj sportski objekat. Kada smo došli ovde prvi put 2003. godine, Zaječar je imao samo na papiru jedan atletski klub ‘Mladost’. Zahvaljujući naporima trenera u Ateltskom savezu Jugoslavije, Miši Grujiću, danas ‘Mladost’ ima i reprezentativce i učesnike Balanskog šampionata. Nadam se da će uskoro i grad Zaječar biti domaćin Balkanskog prvenstva u krosu“, kaže Kovačević.

Kovačević je dodao da će svaka trka nositi ime jednog velikana u atletici. Od ove godine još tri trke će dobiti svoje nazive kao što su: „Adriana Vilagoš“, „Armin Sinančević“ i „Angelina Topić“.

Tehničku podršku Kros seriji „RTS“-a u Zaječaru pružio je i ove godine Sportski savez grada Zaječara.

„Zahvaljujem se svim javnim preduzećima i ustanovama Grada Zaječara koji su ispunili sve one obaveze i u ovom trenutku prostor podno Kraljevice izgleda kao pravi sportski ambijent. To će dati pravi izgled takmičenju u ovom rangu. Sportski savez grada Zaječara kao tehnički organizator potrudio se da sve prođe u najboljem redu“, kaže Igor Božinović, generalni sekretar Sportskog saveza grada Zaječara.

Pioniri i omladinci osvajaju bodove u tri najbolje trke i rangiraju se u zvanje najbolji takmičar Krosa „RTS“-a, dok će senior i seniorka koji pobede na svih pet takmičenja iz Kros serije, poneti prelazni trofej – Gran Pri Radio Beograda, a biće nagrađeni i Zlatnim znamenjem Krosa „RTS“-a.

Početak takmičenja u Zaječaru je u 09:45 sati, a inače Zaječar je ove godine treći grad domaćin. Prva trka je održana u Somboru, druga u Paraćinu, posle Zaječara domaćin je Leskovac, dok će završnica biti 29. oktobra u Rekovcu.

Prethodni članci