XIX susreti etno udruženja i asocijacija Srbije Knjaževac „Tradicijom u Evropu“

Udruženje za negovanje tradicije „Izvor“ iz Knjaževca uz podršku Opštine Knjaževac i Turističke organizacije opštine Knjaževac organizuje 2. i 3. decembra 2023. godine, po devetnaesti put, međunarodnu, tradicionalno – turističku manifestaciju pod
sloganom: „TRADICIJOM U EVROPU“ XIX susreti etno udruženja i asocijacija Srbije Knjaževac 2023. godine

Manifestacija je međunarodna, turističko-tradicionalnog karaktera i ima za cilj promociju turistike ponude opštine Knjaževac, kao i očuvanje nasleđa i duhovne vrednosti naše opštine i regiona i očuvanje nacionalnog identiteta Srbije, kao i promociju zimske turistike ponude i seoskog turizma na Staroj planini.

Učesnici ovogodišnje manifestacije su:
− predstavnici iz gradova Srbije, Republike Bugarske, Mađarske i Rumunije
− etno udruženja, etno mreže, zanatske i umetničke radionice
− predstavnici seoskog turizma
− proizvođači zdrave hrane
− proizvođači vina i rakija
− proizvođači sireva i proizvoda od mleka
− predstavnici nacionalne turističke organizacije
− predstavnici lokalne samouprave i kulturni radnici iz više opština
− predstavnici turističkih organizacija i kulturnih centara
− predstavnici medija.

U okviru Manifestacije predviđen je i kulturno-umetnički program sa renomiranim izvođačima i modnom revijom pod nazivom „Zaveštanje za budućnost“. Po uzoru na pređašnje godine održaće se takmičenje u izradi obrednih peškira i obrednih hlebova u kategoriji odraslih i mladih. Drugog dana manifestacije biće prikazana predstava u organizaciji OŠ Dimitrije Todorović Kaplar, a za goste iz drugih gradova, predstavnike turističkih agencija i novinare biće organizovan obilazak Zavičajnog muzeja i stalne postavke dvopređnih čarapa.

Prethodni članci