Zaječar: Predstavljanje novog razvojnog programa “PRO -Lokalno upravljanje za ljude i prirodu”

U velikoj sali Skupštine grada Zaječara biće predstavljen novi razvojni projekat “PRO-Lokalno upravljanje za ljude i prirodu”, koji se realizuje uz podršku Švajcarske vlade i doprinosi unapređenju kvaliteta života građana kroz unapređenje lokalnog upravljanja, socijalne uključenosti i zaštite životne sredine u 99 gradova i opština iz Šumadije, zapadne, istočne i južne Srbije.

Direktni korisnici podrške programa PRO su lokalne samouprave, organizacije civilnog društva i građani i građanke Srbije, naročito ranjive društvene grupe, sa fokusom na Rome, osobe sa invaliditetom, stare, omladinu i decu. Ključni partneri na nacionalnom nivou su Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Ministarstvo zaštite životne sredine.

Sprovođenje programa je započeto u januaru 2023. godine uz podršku Vlade Švajcarske, a u naredne četiri godine program će sprovoditi Kancelarija ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) u partnerstvu sa UN agencijama – Dečijim fondom Ujedinjenih nacija (UNICEF), Populacionim fondom Ujedinjenih nacija (UNFPA) i Programom Ujedinjenih nacija za životnu sredinu (UNEP).

Predstavljanje razvojnog programa biće održano u sredu, 29. marta 2023. a početak je zakazan za 11:00 časova.

Izvor: Grad Zaječar

Prethodni članci