Zaječarska tehnička škola vicešampion na Regionalnom tamičenju u programiranju robota

Tehnička škola u Zaječaru vicešampion na Regionalnom tamičenju u programiranju robota

Zaječarska Tehnička škola bila je domaćin Regionalnog takmičenja u programiranju robota za Aktiv Istok Zajednice mašinskih škola Srbije. Ekipa Tehničke škole u Zaječaru osvojila je drugo mesto.

Na takmičenju je učestvovalo devet ekipa iz Tehničke škole u Vladičinom Hanu, Prve tehničke škole u Kruševcu, Mašinsko-elektrotehničke škole „Goša” iz Smederevske Palanke i Tehničke škole u Zaječaru.

Posle tri uzbudljive i neizvesne igre ekipa zaječarske Tehničke škole „ZaLego 1” u sastavu Sofija Pavlović i Marko Milenković sa nastavnikom-mentorom Draganom Panićem osvojila je drugo mesto i plasman na republički nivo takmičenja.

Prvo i treće mesto osvojile su ekipe Tehničke škole iz Vladičinog Hana.

Treba istaći i dobar rezultat ekipe „ZaLego 2”, u sastavu Tadija Viktorović i Filip Stamenković čiji je mentor bio Nikola Dobrota, a koja je osvojila četvrto mesto i mogući plasman na republički nivo takmičenja na osnovu broja osvojenih bodova.

Učenice zaječarske Tehničke škole Natalija Nikodijević i Milja Canković iz ekipe „ZaLego 3” sa nastavnikom-mentorom Vladislavom Jelenkovićem osvojile su osmo mesto, a bez obzira na ovaj plasman devojke su pokazale da se od njih može očekivati visok plasman naredne godine.

„Pobednicima čestitamo i želimo puno uspeha na republičkom nivou takmičenja, a svim ostalim se zahvaljujemo na učešću na takmičenju”, poručili su iz Tehničke škole u Zaječaru.

Prethodni članci