Zaječarski gimnazijalci nastavljaju sa uspesima

Zaječarski gimnazijalci nastavljaju sa uspesima

Zaječarski gimnazijalci nastavljaju da nižu uspehe na takmičenjima.

Učenik zaječarske Gimnazije Vuk Živković (II-3) osvojio je prvo mesto na Republičkom takmičenju iz hemije, kao i prošle godine, sa 99 osvojenih poena. Na taj način, obezbedio je i učešće na Srpskoj hemijskoj olimpijadi koja će biti održana od 26. do 28. maja na Hemijskom fakultetu u Beogradu. Republičko takmičenje iz hemije održano je 7. i 8. maja 2022. godine na Tehnološko-metalurškom fakultetu u Beogradu.

„Čestitamo Vuku, njegovoj nastavnici Violeti Galik i puno sreće i uspeha na predstojećoj olimpijadi”, kažu u Gimnaziji u Zaječaru.

Državno takmičenje iz matematike održano je 7. maja 2022. godine u Šabačkoj gimnaziji. Predstavnici zaječarske Gimnazije bili su: Sofija Nikolić (I-3), Anđela Milosavljević (II-4), Miloš Vasiljević (III-4), Zoran Lunganović (IV-4) i Luka Davidović (IV-4). Zoran Lunganović osvojio je drugu nagradu koja ga i oslobađa polaganja prijemnog ispita.

„Čestitamo svim učesnicima, a posebno Zoranu i njegovoj nastavnici Nataši Stanojević”, poručuju iz zaječarske Gimnazije.

Regionalni centar za talente u Boru 7. maja 2022. godine organizovao je Regionalno takmičenje učenika osnovnih i srednjih škola po naučnim diciplinama. Na takmičenju učestvovali su učenice i učenici Gimnazije iz Zaječara: Tara Lazarević (I-3) i Petra Ninić (III-1) iz naučne oblasti istorija; Ognjen Simonović (I-4) i Boris Rančev (IV-1) iz naučne oblasti engleski jezik. Tara, Petra, Ognjen i Boris su na osnovu postignutih rezultata na testu znanja i odbrani istraživačkog rada obezbedili plasman na Republičko takmičenje.

„Čestitamo i puno uspeha na Republičkom nivou”, navode iz Gimnazije u Zaječaru.

Prethodni članci