„Zaječarsko muzičko proleće”: Održan koncert klavirskog dua – Dragane Đorđević i Jelene Deljanin Aleksić

„Zaječarsko muzičko proleće” nastavljeno je sinoć odličnim koncertom klavirskog dua dve profesorke sa Fakulteta umetnosti u Nišu, Dragane Đorđević i Jelene Deljanin Aleksić. Gošća koncerta bila je Brana Bajović, sopran raskošnog talenta iz Niša.

Publika je uživala u nastupu muzičarki evropskog renomea koje su izvele dela Verdija, Bizea, Rebroviča, Čajkovskog, Rahmanjinova, Katalanija i drugih kompozitora.

Dragana Đorđević je redovni profesor na Katedri za kamernu muziku Fakulteta umetnosti u Nišu. Kao solista, član raznih kamernih ansambala i korepetitor nastupala je širom Srbije, zemalja bivše Jugoslavije i velikom broju zemalja Evropske unije.

Jelena Deljanin Aleksić radi na Katedri za solo pevanje Fakulteta umetnosti u Nišu. Svojim celovečernjim nastupima predstavila se širom zemlje i u regionu, a na ovom prostoru imala je i značajne nastupe na brojnim festivalima.

Brana Bajović, sopran, dobitnik je velikog broja nagrada i priznanja na međunarodnim takmičenjima u zemlji i inostranstvu iz oblasti solo pevanja i kamerne muzike. Zaposlena je kao nastavnik muzičke kulture u Specijalnoj školi sa domom učenika „Bubanj” u Nišu.

Prethodni članci