Zaječarskom „Dečijem centru“ dodeljeno priznanje „Bring The Noize“

Zaječarskom „Dečijem centru“ dodeljeno priznanje „Bring The Noize“, za otpor i slobodarske politike u lokalnim zajednicama.

Nagrada „Bring The Noize“ dodeljuje se sedmu godinu za redom kolektivima i pojedinkama, koje su tokom prethodne godine pokrenule promene za pravednije društvo.

Proteklu godinu obeležile su značajne ženske borbe na globalnom i lokalnom nivou, a BeFem je ove godine dodelio 17 priznanja ženama koje su svojim primerom pokazale borbu za dostojanstvene radne uslove, kvalitetno obrazovanje i nezavisnost i da je popularna kultura mesto društvene promene.

Predstava „Nisam prijavila“ zaječarskog „Dečijeg centra“ od samog početka osmišljena je sa ciljem da proširi mrežu solidarnosti u celom regionu. Rekonstrukcija ženski fond prepoznaje i podržava našu borbu u kontinuitetu. Predstava je kreirana u saradnji sa KUD „Šarski behar“ iz Prizrena, a uz učešće devojaka iz Zaječara, Prizrena, Peći i Tirane.

Nakon igranja u Prizrenu, Prištini, Tirani, Beogradu, Puli, Sarajevu mreža je proširena uključivanjem glumica i aktivistkinja iz navedenih gradova. Neformalna mreža ,“Solidarne“ formirana je u Novom Pazaru i uključuje devojčice i devojke iz 15 gradova u regionu.

Prethodni članci