Zamena vodovodne mreže kod Sportskog centra u Boru

Kod Ustanove sportski centar „Bobana Momčilović Veličković“ u Boru, radnici JKP „Vodovod“ Bor rade na zameni vodovodne mreže.

Radove je obišao gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić sa saradnicima.

„Uveliko se radi na uređenju grada Bora. Kada uvidimo probleme kao što su ovde bili da proteklih godina pucaju vodovodne cevi, radnici će sada zameniti dotrajale cevi pre samog asfaltiranja. Umesto postojećih metalnih cevi ubacuju se plastične cevi koje imaju garanciju 50 godina. Ovim će se smanjiti potrošnja vode i električne energije za „Vodovod“, a povećati kvalitet same distribucije vode ka sugrađanima. Jer kada imate manje gubitke, imate i manji rashod u preduzeću, a onda može se razmatrati i smanjivanje cene vode sugrađanima. Radi se punim kapacitetom u gradu, novi parkinzi, asfaltiranje ulica koje nisu rađene godinama. Mi ćemo nastaviti radove koje smo počeli. Kada se završi javna nabavka za sela, nastavićemo i uređenje seoskih mesnih zajednica“, istakao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

„Pre asfaltiranja odradićemo vodovodnu mrežu. Ove stare cevi bile su trule i dosta gubitaka smo imali u ovom delu. Na ovaj način ćemo znatno smanjiti gubitke na mreži“, rekao je Goran Pavić, direktor JKP „Vodovod“ Bor.

Dužina vodovodne mreže koja se sanira kod Ustanove sportski centar „Bobana Momčilović Veličković“ je 170 metara, a za ovu namenu iz budžeta Grada Bora izdvojeno je oko 800.000 dinara.

Prethodni članci