Zaprašivanje i dezinfekcija grada Zaječara

Danas, 2.aprila počinje zaprašivanje i dezinfekcija grada Zaječara, sredstvima natrijum –hipohlorid, pomoću “atomizera” instaliranih na traktorima. Danas će se (sa dva traktora) u vremenskom periodu (od 17,00 -00,00) dezinfikovati SLEDEĆE LOKACIJE:

  1. Naselje Šljivarski put, Pazarište, Oskoruša, Gnjilak, Vanjin jaz, Podliv
  2. Kotlujevac od starog Zvezdanskog puta, ulic Stanoja Gačića (sa leve i desne strane), ulica Crvene armije (sa leve i desne strane) do ulice Avnoja, zaključno sa ulicom kod ostrvceta (drveni most na Popovoj plaži), a detaljni spisak ulica se nalazi na interaktivnoj mapi koju možete preuzeti ispod teksta.

U vreme zaprašivanja (od 17,00-00,00), građani Zaječara su dužni da napustite svoja dvorišta i da se udalje, dok se zaprašivanje obavlja, da ne bi direktno udisali ovo sredstvo. Pomoć u mehanizaciji, opremi i operaterima dala je firma “Delta agrar”. Dezinfekcija će se vršiti više dana (dok se čitav grad i nastanjena sela potpuno ne dezinfikuju) za šta je, za sada, obezbeđeno dezinficijenata za 200.000 litara. Takođe, deo dezinfekcionog sredstva biće podeljen predsednicima /upravnicima stambenih zgrada radi postavljanja dezinfekcionih barijera na ulazima u iste.

Prethodni članci