Završne pripreme za 11. Smotru Saveza izviđača Srbije

Grad Zaječar i odred izviđača „Đorđe Simeonović” iz Zaječara su domaćini 11. Smotre Saveza izviđača Srbije pod sloganom „Različiti sa istim ciljem”, koja će se održati u Zaječaru na sa lokaciji park-šume „Kraljevica” od 22. do 31. jula 2023. godine.

Tim povodom, u nedelju, 28. maja 2023. godine, grad Zaječar su posetili starešina i starešinstvo Saveza izviđača Srbije, predstavnici odreda izviđača iz Srbije, i programski tim smotre, koji su obišli terene smotre. Učesnici su se upoznali se sa kompletnim programom koji će se događati i uslovima smeštaja izviđača na smotri koje obezbeđuje domaćin.

Obiđen je teren na Kraljevici, gde će biti locirana naselja izviđača, sportska hala, koja će se koristiti za ishranu izviđača i kompleks „Popova plaža” gde će biti realizovani neki od programa smotre. U Domu izviđača je održana video prezentacija kompletnog programa.

Učesnici sastanka su se dogovorili o svim detaljima pripreme za smotru i dali pozitivnu ocenu gradu i odredu izviđača „Đorđe Simeonović” na dosadašnjim pripremama. Do sada su za smotru prijavljeni izviđači iz 12 država i tridesetak odreda iz Srbije. Očekuje se da će u Zaječaru na smotri boraviti preko hiljadu izviđača.

Da podsetimo da su zaječarski izviđači prvi put domaćini Smotre izviđača Srbije i da je to veliko priznanje odredu izviđača koji u kontinuitetu uspešno radi od 1955. godine i važi za jedan od najboljih u okviru Saveza izviđača Srbije.

Grad domaćin i zaječarski izviđači žele dobrodošlicu u Zaječar, svim učesnicima smotre.

Prethodni članci