Zbog poplava, na području Bora proglašena vanredna situacija

Usled velike količine padavina u proteklih 24 sata i poplavljenih sela na teritoriji grada Bora, održan je Štab za vanredne situacije na kome je doneta jednoglasna odluka da se proglasi vanredna situacija na celoj teritoriji grada Bora.

Bujični potoci ugrozili su sela Donja Bela Reku, Krivelj, Slatinu, Oštrelj, deo Zlota, Brestovac i Metovnicu. Načinjena je velika materijana šteta.

Od ponedeljka biće oformljena komisija koja će sagledati pričinjenu štetu, a Grad Bor će iz lokalnog budžeta izdvojiti novčana sredstva kako bi se ugroženim domaćinstvima nadoknadila šteta nastala usled poplava.

„Nema mesta panici, obišao sam Kriveljski kolektor, postoji velika količina vode, ali ona otiče na način na koji je to i predviđeno. U Krivelju trenutno nema padavina te i nivo reke je u opadanju. Borsko jezero je dostiglo svoj maksimum. Zbog nemarnosti pojedinaca, potoci su bili na nekim mestima zatrpani. Na tim mestima, sada se nalaze štale i upravo ti delovi su i poplavljeni. Ali nije vreme da kritikujemo već da zajedno reagujemo“, napominje gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

Štab za vanredne situacije će u naredna 24 časa biti operativan. Javno komunalna preduzeća su dala svoje ljudstvo i mehanizaciju, kompanija „Ziđin“ jednu brigadu kako bi bila na usluzi građanima iz poplavljenih područja. Poverenici civilne zaštite će dostaviti informaciju gde je potrebno obezbediti hranu, vodu i lekove. Cisterne sa pijaćom vodom biće postavljene onde gde to bude bilo potrebno, istaknuto je na Štabu za vanredne situacije.

Izvor: Grad Bor

Prethodni članci