Diskusija na temu „Zdravo starenje i međugeneracijska solidarnost u borbi protiv nasilja nad starijima” u zaječarskom Crvenom krstu u petak

Crveni krst Zaječar organizuje grupnu diskusiju pod nazivom „Zdravo starenje i međugeneracijska solidarnost u borbi protiv nasilja nad starijima” u petak, 24. juna 2022. godine.

Diskusija na ovu temu biće održana u prostoriji Crvenog krsta Zaječar, u Krfskoj ulici. Diskusiju će voditi Nataša Todorović i dr Milutin Vračević, eksperti Crvenog krsta Srbije.

Događaj ima za cilj da okupi predstavnike svih generacija, kako bi razgovarali o značaju međugeneracijske solidarnosti, socijalnim normama, percepciji nasilja nad starijima i načinima da se ono predupredi kroz zajednički, solidaran napor među generacijama i potrebi prepoznavanja koncepta zdravog starenja, kao važnog elementa zdravog života za svakog pojedinca, zajednicu i čitavo društvo.

Grupna diskusija se organizuje u okviru projekta „Podrška EU socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji’” (EU SHAI) koji finansira Evropska unija, a sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS), u saradnji sa Populacionim fondom Ujedinjenih nacija u Srbiji (UNFPA).

Početak diskusije je u 11:00 sati.

Prethodni članci