Državni sekretar u Ministarstvu turizma i omladine Milena Popović posetila Zaječar

Milena Popović, državni sekretar u Ministarstvu turizma i omladine posetila je Turističku organizaciju u Zaječaru, gde se sastala sa v.d. direktorkom Draganom Gogić Rajković. Nakon kraćeg obilaska grada, državna sekretarka održala je sastanak sa gradonačelnikom Zaječara Boškom Ničićem i ovom prilikom se zahvalila na gostoprimstvu i istakla da će poneti lepe utiske iz ovog grada.

„Juče sam bila u Negotinu, danas u Zaječaru, zahvaljujem se mojim divnim domaćinima. Mi moramo da saarađujemo, jer smatram da ono što je kulturno istorijski važno za našu zemlju nalazi se i van Beograda i ostalih velikih gradova. Svi oni turisti koji dolaze i koji žele da posete Srbiju, treba da dođu i da vide nešto drugo, jer je čitava naša zemlja lepa i i te kako imamo potencijala da se predstavimo na pravi način“, rekla je Milena Popović, državni sekretar u Ministarstvu turizma i omladine.

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić istakao je ovom prilikom da je jedan od ciljeva lokalne samouprave obogaćivanja turističke ponude.

„Razgovarali smo o planovima koji se tiču obogaćivanja turističke ponude Zaječara. Moramo da proširimo osnovu koja se odnosi na Feliks Romulijanu, da bi ljudima bilo zanimljivo kada ovde dođu. Zaječaru nedostaju smeštajni kapaciteti. Pored toga što nam je GIZ dosta pomogao kada je u pitanju izgradnja Vizitorskog centra na Feliks Romulijani, mi moramo poraditi na izuzetno značajnom projektu izgradnje Parka rimskih imperatora. Stadion mora da ima i lepo okruženje i sadržaje. Park imperatora će pružiti ljudima koji dođu u Zaječar da se upoznaju sa svih 17 imperatora rođenih na prostoru sadašnje Srbije i da vide da je civilizacija postojala mnogo dugo na ovim prostorima. Moramo sve da zaokružimo kao istorijski i sportski turizam. Imamo nameru i da bivši paviljon pretvorimo u Dom izviđača i strelaca i da izgradimo jedno od najmodernijih strelišta u Srbiji. Sredićemo i ski stazu i to je u planu, takođe nam je san da fudbalski stadion pretvorimo u atletski, da završimo i projekat Muzeja rokenrola, da konačno u funkciju pustimo i bungalove“, najavio je Ničić.

Ničić je dodao da je važno da se u funkciju turizma vrati i Grliško i Rgotsko jezero.

Izvor: Grad Zaječar

Prethodni članci