Izborna konferencija gradskog odbora Socijalističke partije Srbije održana u Zaječaru

U velikoj sali Gradske uprave Zaječar, održana je 11. Izborna konferencija gradskog odbora Socijalističke partije Srbije u Zaječaru.

Konferenciji je prisustvao 121 delegat. U ime predsednika SPS-a Ivice Dačića, Izbornoj konferenciji je prisustvovao Nikola Šainović, koordinator glavnog odbora za Zaječarski i Borski okrug.

Šainović je između ostalog u svom obraćanju rekao da se borba za odbranu srpskog naroda nastavlja.

„SPS stoji na kontinuitetu odbrane srpskog naroda. Naš predsednik Ivica Dačić kao Ministar spoljnih poslova daje veliki doprinos da istina dopre do svih onih svetskih lidera i institucija, koji mogu da doprinesu rešavanju pitanja između Srbije i takozvanog Kosova. SPS kao ozbiljna stranka u saradnji sa SNS-om i ostalim parlamentarnim strankama moraju u narednom periodu da se bave i rešavanjem razvojnih pitanja koja će doprineti razvoju Srbije i bolji život njenih građana“, istakao je Šainović.

Mirko Nikolić, dosadašnji predsednik Gradskog odbora SPS-a u Zaječaru govoreći o izveštaju o radu gradskog odbora SPS-a, govorio je da je Gradski odbor SPS-a Zaječar na poslednjim parlamentarnim izborima treći po rezultatima u Srbiji.

„Najbolje rezultate u ime SPS ostvarili su: Surdulica, Leskovac i Zaječar. U Zaječaru činimo parlamentarnu većinu i učestvujemo u vlasti. U narednom periodu učinićemo više da naši kadrovi budu zastupljeni u državnoj upravi i javnim preduzećima“, rekao je Nikolić.

Nakon diskusija jednoglasno je usvojen Izveštaj o radu. U novi Gradski odbor izabrana su 123 člana.

Na osnovu predloga svih Mesnih odbora SPS na dužnost predsednika izabran je dr Mirko Nikolić, dosadašnji predsednik. Mirko Nikolić se zahvalio na izboru i istakao da u novom Gradskom odboru ima pedeset posto novih članova i dosta mladih.

Izborna konferencija je izabrala 21 delegata za predstojeći 11. Kongres SPS-a Srbije. Za predsednika SPS-a predložen je dugogodišnji lider SPS-a, Ivica Dačić. Za članove Glavnog odbora predloženi su: Mirko Nikolić i Marija Milić. Za članove Izvršnog odbora predloženi su: Mirko Nikolić i Marjan Jovanović. Za članove predsedništva SPS-a Srbije predloženi su: Mirko Nikolić i Nikola Šainović. Za predsednika Izvršnog odbora SPS-a Srbije predložen je Vlada Zagrađanin. Za potpredsednike su predloženi: Branko Ružić, Novica Tončev, Aleksandar Antić i Đorđe Čabarkapa.

U nastavku je održana prva sednica Gradskog odbora, na kojoj je izvšen izbor Izvršnog odbora koji ima 41 člana. Imenovano je 10 potpredsednika Gradskog odbora SPS-a koji će imati zaduženja po oblastima.

Za sekretara Izvršnog odbora Gradskog odbora SPS-a Zaječar izabran je Saša Ivanović, dosadašnji sekretar.

Prethodni članci