Održana 19. sednica Opštinskog veća opštine Knjaževac

Održana je 19. sednica Opštinskog veća opštine Knjaževac. Sednicom je predsedavao Branislav Josifović, zamenik predsednika opštine Knjaževac.

Većinom glasova usvojen je Predlog odluke o raspodeli sredstava za preradu u gazdinstvu iz sredstava Budžetskog fonda za razvoj poljoprivrede opštine Knjaževac.

Većnici su razmatrali i Predloge konkursa za dodelu stipendija izuzetno nadarenim učenicima, studentima, učenicima i studentima u porodici sa troje, četvoro i petoro dece, studentima iz materijalno ugroženih porodica, kao i Predlog javnog poziva učenicima i studentima jednoroditeljskih porodica, učenicima bez roditeljskog staranja, studentima bez roditelja i učenicima i studentima sa invaliditetom ili hroničnim bolestima u školskoj 2022/2023. godini. Takođe, većnici su jednoglasno usvojili i Predlog javnog poziva studentima koji prvi put upisuju prvu godinu studija.

„Na sednici veća usvojili smo tekstove konkursa i javnih poziva za sve stipendije za naše učenike i studente koje su predviđene našom Odlukom o finansijskoj podršci porodicama sa decom. Pozivam sve naše učenike, studente i roditelje da isprate tekstove konkursa koji će u ponedeljak izaći na sajtu opštine Knjaževac, da se prijeve i konkurišu, jer imamo 9-10 različitih vidova stipendiranja. Trudimo se da na svaki mogući način obuhvatimo što je više moguće naših učenika i studenata i da im finansijski pomognemo tokom školovanja”, rekao je Branislav Josifović, zamenik predsednika opštine Knjaževac.

Članovi Opštinskog veća razmatrali su Izveštaj o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja javnih preduzeća, društava kapitala i drugih oblika organizovanja čiji je osnivač Opština Knjaževac. Usvojen je i zahtev MZ Koželj za dodelu novčanih sredstava za izgradnju pumpne stanice.

Izvor: Opština Knjaževac

Prethodni članci