Održana 19. sednica Opštinskog veća opštine Knjaževac

Održana 19. sednica Opštinskog veća opštine Knjaževac

Održana je 19. sednica Opštinskog veća opštine Knjaževac. Sednicom je predsedavao Branislav Josifović, zamenik predsednika opštine Knjaževac.

Većinom glasova usvojen je Predlog odluke o raspodeli sredstava za preradu u gazdinstvu iz sredstava Budžetskog fonda za razvoj poljoprivrede opštine Knjaževac.

Većnici su razmatrali i Predloge konkursa za dodelu stipendija izuzetno nadarenim učenicima, studentima, učenicima i studentima u porodici sa troje, četvoro i petoro dece, studentima iz materijalno ugroženih porodica, kao i Predlog javnog poziva učenicima i studentima jednoroditeljskih porodica, učenicima bez roditeljskog staranja, studentima bez roditelja i učenicima i studentima sa invaliditetom ili hroničnim bolestima u školskoj 2022/2023. godini. Takođe, većnici su jednoglasno usvojili i Predlog javnog poziva studentima koji prvi put upisuju prvu godinu studija.

„Na sednici veća usvojili smo tekstove konkursa i javnih poziva za sve stipendije za naše učenike i studente koje su predviđene našom Odlukom o finansijskoj podršci porodicama sa decom. Pozivam sve naše učenike, studente i roditelje da isprate tekstove konkursa koji će u ponedeljak izaći na sajtu opštine Knjaževac, da se prijeve i konkurišu, jer imamo 9-10 različitih vidova stipendiranja. Trudimo se da na svaki mogući način obuhvatimo što je više moguće naših učenika i studenata i da im finansijski pomognemo tokom školovanja”, rekao je Branislav Josifović, zamenik predsednika opštine Knjaževac.

Članovi Opštinskog veća razmatrali su Izveštaj o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja javnih preduzeća, društava kapitala i drugih oblika organizovanja čiji je osnivač Opština Knjaževac. Usvojen je i zahtev MZ Koželj za dodelu novčanih sredstava za izgradnju pumpne stanice.

Izvor: Opština Knjaževac

Prethodni članci